CHP Grup Başkanvekili Emir'den "SGK borcu" çıkışı: 540 milyar liralık batak borcu var

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, SGK'nin olağanüstü bir borcu olduğunu belirterek, "540 milyar liralık batak borcu var ve bu borçların hangi şirketlere ait olduğunu söylemiyorlar, 4 yıldır bunlar açıklanmıyor, önce onu açıklayın." diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili  Emir'den  "SGK borcu" çıkışı: 540 milyar liralık batak borcu var
Yayınlanma:

TBMM Genel Kurulunda siyasi partilerin grup başkanvekilleri yerlerinden söz aldı.

AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) toplam bütçesinin 500 milyar lirayken, SGK borcunun 2024 için 3 milyar 250 milyon lira olduğunu ifade ederek, "Bu 500 milyarlık bütçeden 3 milyar liralık borcu ödemek, belediyeyi sıkıştırmak anlamına gelmez." dedi.

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, yap-işlet-devret modelleriyle yapılan köprü ve otoyolları eleştirerek, kamu görevi yapmaya giden araçlardan bile geçiş ücreti alındığını ileri sürdü.

"Her bir yasada akıllarına CHP'li belediyeleri sıkıştırmak, bütçe yükü yüklemek geliyor." ifadelerini kullanan Emir, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanı'nın belediye borçlarını kaynağından kesmesi yetmeyecek. Bir planın daha içinde olduklarını anlıyoruz. Belediye iştiraklerinin de borçlarını kaynağından kesme yoluna gitmeyi düşünüyorlar. Bunu düşünmesinler, onlar belediyelerin nasıl daha iyi hizmet edebileceğiyle, onunla uğraşsınlar."

SGK'nin olağanüstü bir borcu olduğunu ifade eden Emir, "540 milyar liralık batak borcu var ve bu borçların hangi şirketlere ait olduğunu söylemiyorlar, 4 yıldır bunlar açıklanmıyor, önce onu açıklayın." diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Emir, CHP'li belediyelerin borcu olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"CHP'li belediyelerin borcu 70 milyar lira, akılları fikirleri onun üzerinden bizim belediyelerimizi sıkıştırmak. Eğer paraya ihtiyaçları varsa gidecekleri yer belli. Sadece kur korumalı mevduat için ödenen para 1,2 trilyon."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.