CHP Grup Başkanvekili Emir'den 'sivil anayasa' çıkışı!

Yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğunu ve bunu önemsediklerini aktaran CHP Grup Başkanvekili Murat Emir,Murat Emir, yeni anayasa çalışmasından önce mevcut anayasaya bağlı kalmanın daha önemli olduğunu

CHP Grup Başkanvekili Emir'den 'sivil anayasa' çıkışı!
Yayınlanma:

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, 1 Ekim Salı günü başlayacak 28. Dönem 3. Yasama Yılı'na ilişkin partisinin beklentilerini dile getirdi.

TBMM'nin, "Gazi Meclis" olduğunu, Kurtuluş Savaşı'nı yapan, kurucu bir meclis olduğunu belirten Emir, milletin her sorununda gözünü parlamentoya çevirdiğini; bu nedenle siyasi güç merkezinin TBMM olması gerektiğini söyledi.

Vatandaşların çözüm beklediği sorunların farkında olduklarını belirten Emir, şöyle konuştu:

"Bir ekonomik darboğaz içerisindeyiz. Milyonlarca vatandaşımız, emeklimiz ücretlerine zam bekliyor. Memurlarımız, atama bekleyen öğretmenlerimiz, işsiz gençlerimiz, üniversite mezunu çocuğunun SGK borcunu ödeyemeyen ailelerimiz, 20 milyonu aşan eğitim dünyamız Meclisimizden çalışmalar bekliyor. Biz de bu süreç içerisinde elimizden ne geliyorsa yapacağız. Kaliteli bir yasama dönemi olmasını arzu ediyoruz. Kavgalarıyla değil daha çok kaliteli tartışmalarıyla, yasaların; ortak akılla oluşturulduğu, komisyonlarda ve genel kurulda şekillendiği, vatandaşın derdine derman olduğu ve kolay kolay değiştirilmesinin gerekmediği bir süreci yaşatmak üzere katkı veriyoruz."

"Hiçbir zaman kutuplaşmadan, tartışmadan, kavgadan yana değiliz." diyen Emir, Bu ağır sorunlar içerisinde Meclisin, 1920 ruhu ile birlik beraberlik içerisinde, tamamen sorunlara, vatandaşın dertlerine odaklanan ve çözümleri bulmaya çalışan bir çalışma içerisinde olması için gayret edeceğiz." ifadelerini kullandı.

CHP'li Murat Emir, yeni yasama yılında gündeme gelmesi beklenen anayasa ve Meclis içtüzüğü değişiklikleriyle ilgili de konuştu.

Genel Kurul salonundaki düzenin sağlanması, şiddetin önlenmesi, tartışmaların daha kaliteli olabilmesi için TBMM İçtüzüğünde bazı düzenlemelerin yapılması konusunda hem Meclis Başkanının hem başkanvekillerinin hem de parti gruplarının ortak görüşleri olduğunu memnuniyetle gördüklerini dile getiren Emir, "Bu yönüyle bir adım atılabilir ama İçtüzük değişikliği, 'muhalefetin sesini kısalım, daha az konuşturalım, az konuşturarak daha hızlı yasa çıkartalım' noktasına gelirse de bunun karşısında oluruz." dedi.

Yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğunu ve bunu önemsediklerini ifade eden Emir, yeni anayasa çalışmasından önce mevcut anayasaya bağlı kalmanın daha önemli olduğunu söyledi.

Emir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin yeni anayasa ihtiyacı vardır. Daha özgürlükçü, demokratik, katılımcı, sivil bir anayasa ihtiyacımız olduğu bir gerçek. Ama ondan çok daha önce ihtiyacımız, mevcut anayasaya uyulmasıdır. Bu anayasaya uyulduğunu gördüğümüz zaman elbette ki biz de Türkiye'nin daha demokratik bir anayasaya kavuşması için üzerimize düşeni yaparız."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.