CHP Lideri Özgür Özel ve SPD Eş Genel Başkanı Klingbeil'den Anıtkabir ziyareti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Almanya Sosyal Demokrat Parti (SPD) Eş Genel Başkanı Lars Klingbeil ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti. Ziyaret sırasında, iki lider Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu.

CHP Lideri Özgür Özel ve SPD Eş Genel Başkanı Klingbeil'den Anıtkabir ziyareti
Yayınlanma:

Özgür Özel ve Lars Klingbeil, Anıtkabir'e Aslanlı Yol'dan yürüyerek ulaştı. Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakan liderler, ardından saygı duruşunda bulundu. Ziyaretin ardından Anıtkabir merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektirildi.

MİSAK-I MİLLİ KULESİ VE ÖZEL DEFTER

Törenin ardından Özel ve Klingbeil, Anıtkabir'deki Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. SPD Eş Genel Başkanı Lars Klingbeil, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayarak şu notu düştü:
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, günümüzün modern ve eşitlikçi toplumunu kuran Mustafa Kemal Atatürk'e saygıyla. Türk ve Alman halklarını yıllardır bağlayan kardeşlik duygularına büyük teşekkürlerimle.”

İSMET İNÖNÜ’NÜN ANIT MEZARINA ÇİÇEK BIRAKILDI

Ziyaretin sonunda Özgür Özel ve Lars Klingbeil, Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci Cumhurbaşkanı ve CHP'nin ikinci Genel Başkanı İsmet İnönü’nün anıt mezarına da çiçek bırakarak saygılarını sundu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.