CHP Lideri Özgür Özel'den Türkevi'ne övgü: "Hepimiz için bir gurur kaynağı"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Sosyalist Enternasyonal Prezidyum Toplantısı için bulunduğu New York’ta, Türkiye'nin önemli diplomatik yapılarından biri olan Türkevi'ni ziyaret etti. Özel, bu bina ve temsilciliklerin Türkiye için bir "gurur kaynağı" olduğunu vurguladı.

CHP Lideri Özgür Özel'den Türkevi'ne övgü: "Hepimiz için bir gurur kaynağı"
Yayınlanma:

Ziyaret sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP lideri, Türkiye’nin New York Başkonsolosluğu ve Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği yetkilileriyle görüşerek çalışmalar hakkında bilgi aldıklarını söyledi. Özel, ayrıca Türkiye'nin dış politikasına dair değerlendirmelerde bulunarak, dış ilişkilerdeki önemli konular üzerine yetkililerle görüş alışverişi yaptıklarını belirtti.

"CHP’NİN GELECEK PROGRAMLARI TÜRKEVİ’NDE YAPMAK İSTİYORUZ"

Türkevi binası hakkında "Hepimiz için bir gurur kaynağı" ifadelerini kullanan Özel, CHP olarak ABD’de yapacakları tüm program ve temasları Türkevi’nde gerçekleştirmek istediklerini dile getirdi. Bu önemli diplomatik yapının Türkiye’nin uluslararası alandaki varlığını ve prestijini pekiştirdiğini vurgulayan Özel, Türkevi'nin, hem diplomatik hem de kültürel etkinlikler açısından merkezi bir konumda olduğuna dikkat çekti.

KKTC CUMHURBAŞKANI TATAR İLE GÖRÜŞME

Özgür Özel, ziyaret sırasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile de bir araya geldi. Görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, Kıbrıs davasına olan bağlılıklarını dile getiren Özel, "CHP olarak Kıbrıs davasının sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi. Türkiye’nin iç siyasetindeki tansiyonun yüksek olmasına rağmen, yurt dışında Türkiye’nin ana muhalefet partisinin her zaman ülkenin çıkarları doğrultusunda hareket ettiğini vurguladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.