CHP sokak hayvanları yasasını Anayasa Mahkemesi'ne götürdü!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), sokakta yaşayan hayvanların katledilmesinin önünü açan yasayı, Anayasa Mahkemesi'ne götürdü. 180 sayfalık bir dilekçe hazırlandı.

CHP sokak hayvanları yasasını Anayasa Mahkemesi'ne götürdü!
Yayınlanma:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), sokak hayvanlarının öldürülmesinin önünü açtığı gerekçesiyle "katliam yasası" olarak bilinen düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) taşıdı. CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, AYM'ye sundukları 180 sayfalık dilekçede, yasanın yürütmesinin durdurulmasını ve iptal edilmesini talep ettiklerini açıkladı.

YASANIN YÜRÜTMESİNİN DURDURULMASI TALEBİ

Günaydın, düzenlediği basın toplantısında, "Sokak hayvanları hakkındaki yasanın öncelikle yürütmesinin durdurulması ve her halükarda iptali için dilekçemizi bugün AYM'ye teslim etmiş bulunuyoruz" şeklinde konuştu. Yasanın yürütmesinin durdurulmasının, sokak hayvanlarının korunması açısından önemli olduğunu vurguladı.

YASAL SÜREÇ VE BAŞVURU ZAMANI

Günaydın, yasanın Resmi Gazete'de yayımlandığı tarihten itibaren 60 günlük bir süre içinde Anayasa Mahkemesi'ne taşınabileceğini belirterek, "Anayasa koyucu bu süreyi, herhangi bir düzenlemenin hakkıyla AYM dilekçesine konu edilebilmesi için yeterli süre olarak tanımlamıştır" ifadelerini kullandı. Bu süre zarfında yasanın anayasa ile uyumluluğu hakkında bir değerlendirme yapılması bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.