CHP’de değişim isteyenler tasfiye oldu

CHP’de sancılı kurultaylardan birinin daha arifesinde ‘genel merkezciler’ ile ‘değişimciler’in tartışması eşliğinde son perde bugün ve yarın sahnelenecek. CHP delegeleri, Ankara Spor Salonundan Kemal Kılıçdaroğlu’nun mu yoksa Özgür Özel’in mi genel başkan olacağına karar verecek.

CHP’de değişim isteyenler tasfiye oldu
Yayınlanma:

DEĞERLENDİRME: ADEM YAVUZ IRGATOĞLU

CHP’de ‘değişim’ isteyenler birer birer tasfiye oldu. Yakın tarihte ilk değişim bayrağını Muharrem İnce açmıştı. Partide muhalefet ediş biçimiyle ön plana çıkan Muharrem İnce, 18 Ağustos 2014’te CHP Grup Başkanvekilliğinden istifa edip CHP Kurultayı’nda Kemal Kılıçdaroğlu’na rakip çıkarak 177 delegenin imzasıyla genel başkanlığa aday olmuştu.

5 Eylül 2014'te yapılan 18. CHP Olağanüstü Kurultayı’nda Kılıçdaroğlu’na karşı Muharrem İnce kaybetmişti. O kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu 790, Muharrem İnce ise 447 delegenin oyunu aldı.

“CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞI İLE TASFİYE”

Kemal Kılıçdaroğlu, 5 Mayıs 2028’de Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonunda Muharrem İnce’yi küçümseyici bir takdimle cumhurbaşkanı adayı ilan etmiş ve “Eski öğretmen, yeni politikacı, Sayın Muharrem İnce gel bakalım buraya.” demişti. Bu söylem ise kamuoyunda “Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce’yi tasfiye etti.” yorumlarına neden oldu.

Muharrem İnce, 8 Şubat 2021’de “Sahte CHP’lilerle yolumu ayırıyorum.” diyerek CHP’den istifa edip daha sonra da Memleket Partisi’ni kurdu.

CHP’de değişim isteyerek genel başkanlığa talip olan bir diğer isim de Öztürk Yılmaz idi. Öztürk Yılmaz, Kasım 2018’de CHP’den ihraç edildi.

YENİ DEĞİŞİMCİLER: İMAMOĞLU VE ÖZEL

CHP’de değişim tartışmaları 14 ve 28 Mayıs’taki seçimlerden sonra daha da çoğaldı. ‘Millet İttifakı’ bileşenlerine kazandırılan milletvekillikleri CHP’lileri kızdırdı ve seçim sonrası ‘değişim’ tuşuna basıldı.

CHP’deki bu değişimin öncülüğünü en yüksek sesle dillendiren en güçlü isim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu. İmamoğlu’nu ise “Genel Başkanlığa adayım.” diyen Özgür Özel takip etti.

CHP’deki değişim tartışmaları “gizli zoom toplantıları, gizli görüşmeler, pazarlıklar” ve ayyuka çıkan tartışmaları da beraberinde getirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı da tehlikeye giren İmamoğlu, şahin çıkışını zeytin dalına çevirdi. İYİ Parti’nin “İttifak bitmiştir, kendi adaylarımızla seçime gireceğiz.” açıklamasıyla zor durumda kalan Kemal Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş’ın yeniden belediye başkanı adaylıklarını ilan etti. Böylece Kılıçdaroğlu, tabanın en çok destek verdiği Ekrem İmamoğlu’nu genel başkanlık yarışında saf dışı bıraktı.

KILIÇDAROĞLU MU ÖZEL Mİ?

Cumartesi ve pazar günleri yapılacak olan 38. CHP Kurultayı’nda Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel arasında yarışın geçmesi bekleniyor. Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Özel’den yana tavrını açıkça gösterse de CHP’nin tüzüğü ve delege yapısı yine Kemal Kılıçdaroğlu’nu avantajlı gösteriyor.

Şimdi gözler her kurultayda kavga gürültü yaşayan CHP’de!

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.