Çiftlik Bank davasında mütalaa: 88 bin 302 yıl hapis istemi

Çiftlik Bank davasında sanıklardan 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın ve kardeşi Fatih Aydın'ın da aralarında bulunduğu 20 kişinin yargılandığı duruşmada, Cumhuriyet savcısı mütalaasını sundu. Savcı, Aydın kardeşler ile Osman Naim Kaya'nın her birinin 88 bin 302 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Tutuksuz yargılanan Osman Naim Kaya, "kara kutu" olarak adlandırılarak yeniden tutuklandı.

Çiftlik Bank davasında mütalaa: 88 bin 302 yıl hapis istemi
Yayınlanma:

Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşmaya tutuklu sanıklar Mehmet Aydın ve Fatih Aydın, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, Osman Naim Kaya, Cafer Çolak, Serdar Tosun ve sanık avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

Savcı, Aydın ve Kaya hakkında "Bilişim sistemleri aracılığıyla dolandırıcılık", "suç örgütü kurma" ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından toplamda 4 bin 414 kez hapis cezası isteminde bulundu. Diğer sanıklar için de farklı oranlarda hapis cezaları talep edildi.

"ADLİ KONTROLLE SERBEST KALMAK İSTİYORUM"

Savunma yapmak için süre isteyen Mehmet ve Fatih Aydın, tutuksuz sanık Osman Naim Kaya ise, “Suç işlendiği dönemde Türkiye'de yoktum. Adli kontrolle serbest kalmak istiyorum” dedi.

Mahkeme, Mehmet ve Fatih Aydın'ın tutukluluk halinin devamına karar verirken, tutuksuz sanıklar Osman Naim Kaya, Cafer Çolak ve Serdal Dostdoğru'nun kaçma şüphesi nedeniyle tutuklanmalarına, diğer 14 sanık hakkında ise tutuklama kararı verilmesine hükmetti. Duruşma, sanıkların esas savunmalarını yapmaları için ileri bir tarihe ertelendi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Çiftlik Bank davasında toplam 86 bin 114 yıla kadar hapis cezası talep eden beş ayrı iddianame hazırlamıştı. Bu iddianamelerde Mehmet Aydın ve kardeşi Fatih Aydın’a yönelik suçlamalar arasında “suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme” ile “nitelikli dolandırıcılık” da yer alıyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.