Cumhurbaşkanı Erdoğan Çukurova Uluslararası Havalimanı açılışında muhalefeti topa tuttu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yılda 9 milyon yolcuya hizmet verebilecek Çukurova Uluslararası Uluslararası Havalimanı açılışında konuştu. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada muhalefeti Paris üzerinden eleştirip, "Ülkenin kaynaklarıyla ilgili cümle kurulacaksa eleştirilmesi gereken Çukurova Havalimanı değil halkın parasını Paris'te har vurup harman savuran müsriflerdir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Çukurova Uluslararası Havalimanı açılışında muhalefeti topa tuttu
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çukurova Uluslararası Havalimanının açılışında konuştu. Konuşmasında muhalefe yüklenen Erdoğan muhalefetin hizmet ve eser düşmanlığı yaptığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın açılışını gerçekleştirerek önemli açıklamalarda bulundu. 110 bin metrekarelik terminal alanı, 48 uçak kapasiteli 279 bin metrekarelik apron, 21 uçak kapasiteli 56 bin metrekarelik genel havacılık apronuna sahip olan havalimanının yıllık 9 milyon yolcu kapasitesi olduğunu belirten Erdoğan, bu projenin Adana, Mersin ve tüm Türkiye için hayırlı olmasını diledi.

3 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çukurova Havalimanı'nın dünya standartlarında bir eser olarak inşa edildiğini vurgulayarak, bu modern ve estetik kapının Akdeniz bölgesindeki tüm vatandaşlar tarafından benimseneceğine inandığını söyledi. Havalimanının 214 bin 180 metrekare kapalı alanı bulunduğunu belirten Erdoğan, pistin uzunluğunun 3 bin 500 metre olduğunu ve toplam yatırım maliyetinin 608 milyon 500 bin euroya ulaştığını açıkladı. Ayrıca havalimanında 3 bin kişinin istihdam edileceğini belirtti.

cukrva.jpg

"DEVLETİN BÜTÇESİNDEN TEK KURUŞ HARCANMADI"

Havalimanının Adana'ya 35, Mersin'e ise 49 kilometre mesafede olduğunu ifade eden Erdoğan, Çukurova Havalimanı'nın bölgedeki sanayi ürünlerini dünya pazarlarına taşıyacağını ve ihracata önemli katkılar sağlayacağını söyledi. Erdoğan, bu büyük projenin kamu özel ortaklığıyla hayata geçirildiğini ve devletin bütçesinden tek kuruş harcamadan tamamlandığını vurguladı.

BÖLGENİN EKONOMİSİ GÜÇLENECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çukurova Havalimanı'nın Mersin-Adana-Gaziantep hızlı tren hattına entegre edileceğini ve bu sayede Mersin-Adana arasındaki seyahat süresinin 35 dakikaya ineceğini de müjdeledi. Adana ve Mersin halkının kısa sürede bu yatırımın ne kadar isabetli olduğunu göreceklerini ifade eden Erdoğan, havalimanının ekonomik hayatı güçlendireceğini ve tarım ürünlerinin müşterilere daha hızlı ulaşmasını sağlayacağını belirtti.

ckrvaa.jpg

MUHALEFET HİZMET VE ESER DÜŞMANLIĞI YAPIYOR

Erdoğan, Şakirpaşa Havalimanı'nın kapatılmayacağını, bu havalimanının artık bir eğitim merkezi olarak hizmet vereceğini açıkladı. Muhalefetin bu büyük yatırımı gölgelemeye çalıştığını belirten Erdoğan, bu tür siyaset anlayışını eleştirerek, halkın parasını sorumsuzca harcayanların eleştirilmesi gerektiğini söyledi. Erdoğan, muhalefetin hizmet ve eser düşmanlığı yaparak vatandaşları kışkırtmaya çalıştığını ifade etti ve Adana ile Mersin halkına kazasız, sorunsuz seferler diledi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.