Cumhurbaşkanı Erdoğan: Arnavutluk ile ticaret hacmimizi 2 milyar dolara çıkarmak istiyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Arnavutluk ile ticaret hacmimizi 2 milyar dolara çıkarmak istiyoruz. İlişkilerimizin geliştirilmesi konusunda kararlıyız. " dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Arnavutluk ile ticaret hacmimizi 2 milyar dolara çıkarmak istiyoruz
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama huzurunda, ortak basın toplantısı öncesinde iki ülke arasında anlaşmalar imzalandı.

Ortak basın açıklamasında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Arnavutluk ile ticaret hacmimizi 2 milyar dolara çıkarmak istiyoruz. İlişkilerimizin geliştirilmesi konusunda kararlıyız. " dedi.

thumbs-b-c-899e9be296f60c4f5af61608b4fdec0b.jpg

Tarım, yükseköğretim ile halkla ilişkiler ve iletişim alanlarında anlaşmalar imzaladıklarını belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

"Üç anlaşmayla işbirliğimizi ilerletme irademizi teyit etmiş olduk.Ticaret ve yatırım alanlarındaki girişimlerimizi, halklarımızın refahını artıracak adımlar olarak görüyoruz. Bu çerçevede, ticaret hacmimizi ilk aşamada 2 milyar dolar düzeyine çıkarmak için müşterek çabalarımızı sürdürüyoruz. Görüşmelerimizde karşılıklı yatırımlarımızı, günümüz koşullarında avantaj sağlayacak yenilikçi sektörleri içerecek şekilde çeşitlendirme konusunda mutabık kaldık. Sağlık alanındaki güçlü işbirliğimizi de 2021 yılında rekor sürede inşa ettiğimiz Fier Dostluk Hastanesi'nin ortak işletilmesiyle sürdüreceğiz.Stratejik ortağımız ve NATO müttefikimiz Arnavutluk'un silahlı kuvvetlerinin askeri teçhizat ve eğitim alanlarındaki ihtiyaçlarının karşılanması noktasında da gereken desteği vereceğiz."

"ACİLEN ATEŞKES YAPILMALI"

İsrail'in Gazze ve Beyrut'a saldırmasına ilişkin Erdoğan, "Terör örgütleriyle ortak mücadeleyi görüştük. Netanyahu hükümeti küresel düzeni tehdit ediyor. Gazze'de bir yıldır devam eden soykırım tüm insanlığın ortak utancıdır. Acilen ateşkes yapılmalı. Kalıcı ateşkes, insani yardımların ulaştırılması ve İsrail üzerinde baskı için uluslararası toplum olarak elimizden gelen gayreti göstermemiz gerekiyor. Uluslararası toplum olarak gayret göstermeliyiz. " ifadelerini kullandı.

"TERÖR ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ"

Erdoğan, "Arnavutluk Başbakanı Rama ile FETÖ başta olmak üzere terör örgütleriyle ortak mücadeleyi ele aldık. Terör örgütleriyle mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

"NAMAZGAH CAMİİ'NİN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

Erdoğan, Namazgah Camii'nin açılışını Edi Rama'yla birlikte gerçekleştireceklerini ifade ederek, " Diyanet İşleri Başkanlığımızın ve Diyanet Vakfımızın desteğiyle Türk halkının Arnavutluk'taki Müslüman kardeşlerine hediyesi olan Namazgah Camii'nin açılışını gerçekleştireceğiz. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Balkanların en büyük camisi olan bu güzide eser, İslam'ın yüce değerleri olan barış ve birlik duygusunun yeşereceği bir ibadethane olacaktır." dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.