Cumhurbaşkanı Erdoğan, başıboş sokak köpeği meselesine noktayı koydu: "Kimse bize merhamet üzerinden ders vermeye kalkmasın"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkenin bir numaralı gündemi haline gelen başıboş sokak köpeği düzenlemesine ilişkin TBMM'deki grup toplantısında net mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başıboş sokak köpeği meselesine noktayı koydu: "Kimse bize merhamet üzerinden ders vermeye kalkmasın"
Yayınlanma:

Türkiye'nin sıcak gündem başlıklarından biri olan başıboş sokak köpeği konusunda Erdoğan'dan önemli açıklamalar geldi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün TBMM'de partisinin grup toplantısında kürsüye gelerek önemli mesajlar verdi.

Dört bakanlık tarafından üzerinde çalışılan ve AK Parti grubuna iletilen "Başıboş sokak köpeği" taslak çalışmasına değinen Erdoğan, "Hemen her gün başıboş köpeklerin sebep olduğu ya bir saldırı, ya bir yaralanma, ya da bir trafik kazası haberi alıyoruz. Ayrıca sahipsiz köpeklerin, diğer evcil hayvanlara, koyun-keçi sürülerine saldırdıkları ve onları telef ettiklerine dair vakalar var." diyerek varlığına ilişkin tespitlerde bulundu.

"KİMSE BİZE MERHAMET ÜZERDİNDEN DERS VERMEYE KALKMASIN"

Konuşmasının bir bölümünü başıboş sokak köpeği meselesine ayıran Erdoğan, "Gelişmiş hiçbir ülkede olmayan bir başıboş köpek sorunumuz var. Maalesef, bazı ülkeler, Türkiye’ye gelecek turist vatandaşlarını kuduz ve sahipsiz köpekler için uyarmaya başladı. Kuduz riski açısından Türkiye; şu an Afrika ve Asya ülkeleriyle aynı risk kategorisinde yer alıyor. Kimse bize merhamet üzerinden ders vermeye kalkmasın." dedi.

AK Parti iktidarları döneminde çıkartılan kanunları hatırlatan Erdoğan, "2004 yılında Hayvanları Koruma Kanunu’nu biz çıkardık. 2021 yılında bu yasada değişiklik yaptık, hayvanları MAL statüsünden çıkarıp, CAN statüsüne aldık. Sahipsiz köpek sayısını “Yakala-kısırlaştır-sal” metoduyla çözmek istedik ama bu bir çözüm olmadı." diye konuştu.

"KÖKLÜ BİR ÇÖZÜME KAVUŞTURMAMIZ GEREKİYOR"

Sorunun köklü bir şekilde ele alınması gerektiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında net mesajlar verdi. "Şu anda bizim artık bu sorunu köklü şekilde bir çözüme kavuşturmamız gerekiyor." diyen Erdoğan, mesajlarını şöyle sürdürdü:

"Gerçek şudur: Toplumun çok büyük bir kesimi, bu meselenin bir an önce çözülmesini, sokaklarımızın başta çocuklarımız olmak üzere herkes için güvenli hale gelmesini istemektedir. Bu talebe, bu çağrıya, hatta bu çığlığa kayıtsız kalmamız düşünülemez. Mevzuatta yapacağımız değişiklikle, biz, sahipsiz köpeklerin sahiplenilmesini amaçlıyoruz. Hazırlıkları devam eden kanun teklifiyle köpek bakımevi olmayan yerlerde, hemen bakımevleri kurulacak. Sahipsiz hayvanlar bu bakımevlerinde tutulacak. Ayrıca sahiplenilmeleri için kampanyalar yapılacak. Sahiplenilen hayvanlar kısırlaştırılacak, aşılanacak ve çip takılarak sahibine teslim edilecek, bundan sonra da çok sıkı takip edilecek. Biz istiyoruz ki, barınaklara alınan tüm hayvanlar sahiplenilsin… Eğer bunu başarabilirsek, bir sonraki adıma da (uyutma) ihtiyaç kalmayacağını düşünüyoruz."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.