Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü katliamlar küresel güvenliği tehdit ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'ye ziyarette bulunan Estonya Cumhurbaşkanı Karis ile görüştü. Erdoğan, "(Filistin) Kalıcı barış iki devletli çözümden geçiyor. Uluslararası toplumun artık ağırlığını koyması lazım" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in  Gazze'de sürdürdüğü katliamlar küresel güvenliği tehdit ediyor
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Estonya Cumhurbaşkanı Alar Karis ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin'de kalıcı barışın sağlanması gerektiğine işaret etti.

aa-20240627-34989252-34989249-cumhurbaskani-erdogan-estonya-cumhurbaskani-karisi-resmi-torenle-karsiladi-001.gif

Erdoğan, Avrupa Birliği'ne tam üyeliğin stratejik hedef olduğunu belirterek, "Birliğin de Türkiye'ye benzer bir perspektiften yaklaşmasının müşterek menfaatimize olduğu aşikar." diye belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü katliamlar sadece bölgesel istikrar tehdit etmediğine dikkati çekerek, "Küresel güvenliği de tehdit etmektedir. (Filistin) Kalıcı barış iki devletli çözümden geçiyor. Uluslararası toplumun artık ağırlığını koyması lazım." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar;

"Avrupa Birliği'ne tam üyelik stratejik hedefimizdir. Birliğin de Türkiye'ye benzer bir perspektiften yaklaşmasının müşterek menfaatimize olduğu aşikar.

-Ukrayna'daki yıkımın son bulması ve taraflar için adil çözüm diplomasi ile mümkün. Rusya'nın dışlandığı girişimlerin sonuç vermeyeceği görüşümüzü koruyoruz."

Estonya Cumhurbaşkanı Karis, "Türkiye'nin bölgemizin güvenliğine ve NATO'nun içerisindeki katkısı bizler için çok büyük bir önem taşıyor." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.