Cumhurbaşkanı Erdoğan, Principe Başbakanı Trovoada'yı kabul etti! Güvenlik ve enerji işbirliği alanında anlaşmalar imzalandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sao Tome ve Principe Demokratik Cumhuriyeti Başbakanı Patrice Emery Trovoada'yı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde kabul etti. Kabulün ardından, iki ülke arasında çeşitli anlaşmaların imza töreni yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Principe Başbakanı Trovoada'yı kabul etti! Güvenlik ve enerji işbirliği alanında anlaşmalar imzalandı!
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sao Tome ve Principe Demokratik Cumhuriyeti Başbakanı Patrice Emery Trovoada ile görüşmesinde, Türkiye'nin Afrika Kıtası ülkeleriyle işbirliğinin kazan-kazan ilkesine dayanarak geliştirildiğini ve bu anlayışla çalışmaların devam edeceğini aktardı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trovoada ile Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede, Türkiye ile Sao Tome ve Principe ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

aa-20241005-35829080-35829072-cumhurbaskani-erdogan-sao-tome-ve-principe-basbakani-trovoadayi-kabul-etti.gif

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Türkiye'nin Afrika Kıtası ülkeleriyle işbirliğinin kazan-kazan ilkesine dayanarak geliştirildiğini ve bu anlayışla çalışmaların devam edeceğini dile getirdi.

Görüşme sonrasında iki ülke arasında güvenlik ve kolluk eğitimi ile enerji işbirliği alanlarında anlaşmalar imzalandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.