Cumhurbaşkanı'na hakaretten 13 yaşındaki çocuğa yargılama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 13 yaşındaki bir çocuk dün hakim karşısına çıkarıldı.

Cumhurbaşkanı'na hakaretten 13 yaşındaki çocuğa yargılama
Yayınlanma:

Türkiye'de 13 yaşındaki bir çocuk, Cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddiasıyla yargılanmaktadır. İddianameye göre, çocuğun bir WhatsApp grubunda sarf ettiği sözler nedeniyle Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne yapılan şikayet delil olarak gösterilmiştir. Savcı, çocuğun Cumhurbaşkanına hakaret suçundan cezalandırılmasını talep etmiştir.

Duruşmada çocuk, WhatsApp grubunda Atatürk ile ilgili hakaret içerikli mesajlar yazan bir kişiye tepki gösterdiğini ve Cumhurbaşkanı'na hakaret etmek gibi bir kasdının olmadığını ifade etmiştir. Daha önce savcıya verdiği ifadesinde ise şeriat yanlılarının ülkede rahat yaşayamayacağı, Atatürk'ü sevenlerin idam edileceği gibi ifadeler kullandığını ancak küfür etmediğini belirtmiştir.

Mahkeme duruşmayı erteleyerek çocuk hakkında sosyal inceleme raporu hazırlanmasına karar vermiştir. İstanbul Barosu'nun katılma talebi ise reddedilmiştir. Ayrıca mahkeme, iddianamenin Cumhurbaşkanlığı makamına gönderilmesi ve davaya katılma taleplerinin sorulması kararını almıştır.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.