DASK’tan depremzedeye geri ödeme talebi: 30 gün süre verildi

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman’da, Doğal Afet Sigortalar Kurumu (DASK) ilginç bir gelişmeye imza attı.

DASK’tan depremzedeye geri ödeme talebi: 30 gün süre verildi
Yayınlanma:

Depremzedelerden biri, evinin orta derecede hasar gördüğü gerekçesiyle DASK’tan 214.286,80 TL tazminat aldı. Ancak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yaptığı itiraz sonucu ikinci bir hasar tespiti gerçekleştirildi. Bu tespitte, binanın hasar seviyesi daha düşük olarak belirlendi.

DASK, bu yeni tespit doğrultusunda, ilk tazminat ödemesinin fazla olduğunu belirterek, vatandaşın ödenen tutarın büyük bir kısmını geri ödemesi gerektiğini ifade etti. Kurum, gönderdiği resmi yazıda, ödenmesi gereken güncel tazminat miktarının 32.799,00 TL olduğunu, ancak ilk hesaplamada 214.286,80 TL ödendiğini ve bu nedenle 181.487,80 TL'nin fazladan ödendiğini belirtti. Depremzedenin, bu fazla ödemeyi 30 gün içinde geri iade etmesi talep edildi.

Bu geri ödeme talebi, depremzedeyi hem duygusal hem de ekonomik olarak zor durumda bırakıyor. Deprem sonrası yaşanan yıkım ve belirsizlikle mücadele eden vatandaşlar, şimdi beklenmedik bir maddi yükle karşı karşıya kalıyor. Sigorta kapsamında aldıkları tazminatla evlerini yeniden düzenlemeyi veya diğer zaruri ihtiyaçlarını karşılamayı planlayan depremzedeler, DASK’ın bu talebiyle zor bir duruma düşmüş durumda.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.