Demirbağ: Eski bayramlarda bir neşe vardı

Zafer Partisi Ankara İl Başkanı Tuğba Mızrak Demirbağ Kurban Bayramı nedeniyle gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Demirbağ: Eski bayramlarda bir neşe vardı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Zafer Partisi Ankara İl Başkanı Tuğba Mızrak Demirbağ Kurban Bayramı nedeniyle gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

BAYRAMLARIN HEYECANI KALMADI

Millet olarak yaşanan siyasi, ekonomik ve ahlaksal çöküntüden olumsuz etkilendiğimizi vurgulayan Demirbağ şunları söyledi, “Bizim çocukluğumuzda bayram gelmeden önce yeni bayramlıklar alınır, baklavalar, sarmalar, börekler yapılır, evler temizlenirdi. Bayramı coşku ve heyecanla beklerdik. En çok da çocuklar mutlu olurdu. Kapı kapı gezip şeker, çikolata toplardık. Şimdiki zamanda ise bırakın mahalle gezmeyi, en yakın komşulara bile gidip bayramlaşamaz oldu çocuklarımız. Çünkü başlarına ne geleceğini bilemiyoruz. Bu toplumsal bir korkunun travmatik bir sonucudur aslında.

O ESKİ BAYRAMLARI ÖZLEMLE ANIYORUM

O eski bayramları özlemle andığını vurgulayan Zafer Partisi Ankara İl Başkanı Tuğba Mızrak Demirbağ Kurban Bayramlarını nasıl geçirdiklerini şu sözlerle anlattı : Biz büyük bir aile olarak aynı binada yaşıyorduk. Kurban Bayramı gelirken büyük baş kurbanlığımız alınır, binanın arka tarafındaki bahçeye bağlanırdı. Kurban kesildikten sonra bahçede hemen kavurma yapılır, hep beraber kahvaltı o kavurmayla yapılırdı. Bir bayramda, nedendir hatırlamıyorum, galiba kabir kurbanı diye bir de koç alınmıştı. Tabii biz çocuklar koçla daha yakın ilişki kurma şansı elde ettik. Onu sevdik, besledik. Kesilmesine gönlümüz el vermedi. Akşam eve çıkarken, ipini gevşetip bıraktık. Sabah geldiğimizde tabii ki hayvan çoktan kaçmıştı. Dedem, babam durumu anlayamadılar ; ama biz çocuklar birbirimize bakıp bakıp gülümsedik bütün bayram boyu. Bu sırrı da uzun yıllardır içimde tutmuştum. Bu vesileyle anlatıp kurtulmuş oldum.

METROPOLLERDE BAYRAM GELENEKLERİ UNUTULUYOR

Hala ülkemizin bir çok yerinde bayramların özenle karşılandığını belirten Demirbağ, “Ancak metropol şehirlerde durum pek de öyle değil… Hatta çocuklarımız bayram heyecanını ve önemini anlayamadan büyüyüp gidiyorlar. Artık bayramlar eş, dost ve aile büyükleri ile kutlanarak değil de bir tatil olarak görülüp tatil beldelerine akınlar ile geçiyor. Metropollerde her bayramda maalesef eski bayramları daha çok arar hale geliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.