Denetimli serbestlik yükümlüleri 460 okulu yeniledi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, denetimli serbestlik yükümlülerinin cezalarını topluma faydalı işlerde yerine getirdiklerini belirterek, “Bu yıl, 460 okulun onarım ve tadilat işlemleri, denetimli serbestlik yükümlüleri tarafından gerçekleştirildi” dedi.

Denetimli serbestlik yükümlüleri 460 okulu yeniledi
Yayınlanma:

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, kamu yararına çalışma zorunluluğu bulunan yükümlülerin ceza infazını denetimli serbestlik müdürlükleri aracılığıyla yürütüyor. Bu süreçte, çeşitli kurumlarla iş birliği yapılmakta ve yükümlüler hem meslek edinmekte hem de topluma katkıda bulunmakta.

Bakan Tunç, kamu yararına çalışma uygulamasının amacının yükümlülerin topluma kazandırılması ve kamu düzeninin sağlanması olduğunu vurguladı. “Bu uygulama ile yükümlülerin kurallara uyma becerisi, çalışma disiplini kazanması, başkalarının haklarına saygı göstermesi, zamanı etkili kullanması, bir meslek edinmesi ve kendi işini kurma becerisini geliştirmesi hedeflenmektedir” şeklinde konuştu.

Bakan Tunç: İsveç'ten 28 iade talebinde bulunduk - Son Dakika Haberleri

“Yükümlüler, kamu ihtiyaçlarına göre yönlendiriliyor” diyen Bakan Tunç, bu süreçte olumlu geribildirimler aldıklarını ifade etti. Ağaç dikimi, park ve bahçe düzenlemeleri, cadde ve sokak temizliği, kütüphane ve arşiv çalışmaları gibi hizmetler, Türkiye genelinde belirli bir program çerçevesinde yürütülüyor. Yaz tatilinde okullarda gerçekleştirilen boya, tadilat ve temizlik işleri ise denetimli serbestlik yükümlüleri tarafından üstlenildi. Bakan Tunç, yaz dönemi boyunca toplamda 207 okulun badana ve boya işlemlerinin, 249 okulun çevre düzenlemesinin, temizlik ve bakımının yapıldığını; ayrıca masa ve sıraların tamiratı ile 4 okulun yeni bir binaya taşınma işlemlerinin denetimli serbestlik müdürlüklerinin koordinesinde yapıldığını belirtti.

Tunç, ceza infaz sisteminin amacının yalnızca suçluyu cezalandırmak değil, aynı zamanda suçluları topluma yeniden kazandırmak ve toplumu suçtan korumak olduğunu vurguladı. Hukuk devletinin temel amacının adaletin tecellisi olduğunu söyleyen Bakan Tunç, sosyal devlet anlayışının gereği olarak hükümlülerin yeniden topluma kazandırılması ve onlara eğitim verilmesi için çalışmaların sürdürüleceğini sözlerine ekledi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.