Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, New York’ta diplomasi trafiği yaptı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşmiş Milletler Genel Kurul çalışmaları kapsamında New York’ta yoğun bir diplomasi trafiği gerçekleştirdi. Fidan, Macaristan, Arnavutluk ve Almanya dışişleri bakanlarıyla ayrı ayrı bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, New York’ta diplomasi trafiği yaptı
Yayınlanma:

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, New York’taki Türkevi’nde düzenlenen görüşmelerde, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Arnavutluk Avrupa ve Dışişleri Bakanı İgli Hasani ve Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile bir araya geldi. Görüşmelerde bölgesel ve küresel gelişmelerin yanı sıra ikili ilişkiler ele alındı.

MACARİSTAN İLE STRATEJİK İŞBİRLİĞİ

Hakan Fidan’ın Macar mevkidaşı Peter Szijjarto ile yaptığı görüşmede, Türkiye-Macaristan arasındaki stratejik işbirliği, enerji güvenliği ve Avrupa'daki gelişmeler değerlendirildi. Her iki ülke de ekonomik ilişkileri daha da geliştirme niyetini teyit etti.

ARNAVUTLUK İLE BÖLGESEL İŞBİRLİĞİ

Fidan’ın Arnavutluk Avrupa ve Dışişleri Bakanı İgli Hasani ile yaptığı görüşmede ise, iki ülkenin Balkanlar’daki rolü, bölgesel işbirliği ve Avrupa entegrasyonu konuları öne çıktı. Arnavutluk ile Türkiye arasında güçlü diplomatik ve kültürel bağların daha da pekiştirilmesi adına önemli adımların atıldığı belirtildi.

ALMANYA İLE KRİTİK DİPLOMATİK GÖRÜŞME

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile gerçekleştirilen görüşmede, iki ülke arasındaki ikili ilişkiler, Avrupa Birliği ve Türkiye ilişkileri, göç, enerji ve küresel güvenlik gibi konular masaya yatırıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.