Dışişleri Bakanlığı'ndan "4 milyon liralık lastik alımı" haberlerine yanıt

Dışişleri Bakanlığı, bazı basın organlarında yer alan "4 milyon liralık araç lastiği" alımıyla ilgili haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve kasıtlı olduğunu belirten bir açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan "4 milyon liralık lastik alımı" haberlerine yanıt
Yayınlanma:

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, haberlerin eksik ve yanıltıcı olduğu ifade edildi. Çeşitli yayın organlarında yer alan "Dışişleri Bakanlığı'nın lüks araçlarına 4 milyon liralık lastik alındı" başlıklarıyla servis edilen haberlerin, gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

GÜVENLİK GEREKÇESİYLE ZIRHLI ARAÇ KULLANIMI

Dışişleri Bakanlığı, diplomatların ve personelin güvenliğini sağlamak amacıyla, özellikle savaş ve çatışma bölgelerinde zırhlı araçların kullanıldığını vurguladı. Açıklamada, geçmişte diplomatların terör saldırılarının hedefi olduğu hatırlatılarak, personelin güvenliğini sağlamak adına özel donanımlı araçların gerekliliği vurgulandı.

ŞEFFAF İHALE SÜRECİ

Dışişleri Bakanlığı, söz konusu lastik alımının 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 19. maddesi uyarınca şeffaf ve açık bir ihale süreciyle gerçekleştirildiğini açıkladı. İhalenin, Bakanlığın ihtiyaçları doğrultusunda zırhlı ve diğer taşıtlar için yapıldığı ve haberde iddia edilenin aksine, güvenlik boyutunun Tasarruf Genelgesi’nin kapsamı dışında kaldığı ifade edildi.

GÜNDEM HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.