Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: "Soykırımın tanığı olmaktan hicap duyuyoruz"

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Mevlid-i Nebi Haftası ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı Seyir ve Sahne Ekibi tarafından sergilenen “Şahsiyetli Bir Direniş: Kudüs” tiyatro oyununun temsiline katıldı. Erbaş "Soykırımın tanığı olmaktan hicap duyuyoruz" ifadelerine yer verdi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: "Soykırımın tanığı olmaktan hicap duyuyoruz"
Yayınlanma:

Erbaş, konuşmasında dünyanın gözü önünde gerçekleşen Filistin'deki soykırımlara değindi. Kadın, çocuk, yaşlı demeden gerçekleştirilen bu katliamların insanlık adına utanç verici olduğunu ifade ederek, "Bu soykırımı görüp de insanlığından utanmayanlar artık onlar için diyecek bir şey yok," dedi. Filistin’deki olayların bütün insanlığın sorunu olduğunu vurgulayan Erbaş, zulme sessiz kalanlara karşı seslerini sanatla, yardımlarla ve boykotlarla duyurmaya devam edeceklerini belirtti.

"FİLİSTİN, TÜM İNSANLIK İÇİN AHLAK VE VİCDAN MESELESİDİR"

Filistin'de yaşananların sadece Filistinlilerin değil, tüm insanlığın vicdanını yaraladığını söyleyen Erbaş, "Gazze, tüm insanlık için bir ahlak ve vicdan meselesidir," dedi. Müslümanların ve insanlığın zulme karşı durması gerektiğini vurgulayan Erbaş, Kudüs'ün özgürlüğüne kavuşması gerektiğini belirterek, "Kudüs özgür oluncaya kadar hiçbir çalışma yeterli değildir," ifadesini kullandı.

"SANAT, TOPLUMSAL DUYARLILIĞI ARTIRMADA GÜÇLÜ BİR VASITADIR"

Tiyatronun yanı sıra, sanatsal etkinliklerin de toplumsal bilinci artırmadaki önemine değinen Erbaş, sanatın mesajları en hızlı ve etkili şekilde ileten güçlü bir vasıta olduğunu vurguladı. Filistin davasının sanat yoluyla da işlenmesinin önemine dikkat çeken Erbaş, bu tür etkinliklerin toplumda farkındalık oluşturduğunu söyledi.

"FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZE RABBİMDEN ZAFERLER NİYAZ EDİYORUM"

Tiyatro oyununun sonunda sahneye davet edilen Erbaş, oyunun sanat yönetmeni ve senaristlerini tebrik etti. Filistin’de zalim işgale karşı direnen Müslümanlara selamlarını ileten Erbaş, “İnancı, vatanı ve mukaddesatı uğruna mücadele eden Filistinli kardeşlerime Rabbimden zaferler niyaz ediyorum,” dedi.

“ÖZGÜR KUDÜS SERGİSİ”NİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, tiyatro oyununun ardından 15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu fuaye alanında sergilenen “Özgür Kudüs Sergisi”nin açılışını gerçekleştirdi. Kudüs ve Filistin davasını sanatlarına işleyen 20 sanatçının toplam 27 eseri sergide yer aldı. Erbaş, serginin hayırlara vesile olmasını dileyerek emeği geçen sanatçılara teşekkür etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.