Diyarbakır’da iki terörist etkisiz hale getirildi

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde gerçekleştirilen “GÜRZ-14” operasyonunda, terör örgütü mensubu iki kişi etkisiz hale getirildi.

Diyarbakır’da iki terörist etkisiz hale getirildi
Yayınlanma:

Operasyon, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı’nın koordinasyonunda, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütüldü.

Operasyonda, Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Jandarma Komando timleri ile Güvenlik Korucuları, Jandarma ATAK taarruz helikopterleri ve J-SİHA desteğiyle kırsalda arama-tarama faaliyetleri gerçekleştirdi. Çatışma sonucu, kırmızı kategoride aranan Hebun Piro Amed ve gri kategoride aranan Fehmi Başkurt adlı teröristler etkisiz hale getirildi.

Etkisiz hale getirilen teröristlerin, daha önce Diyarbakır bölgesinde çeşitli eylemler gerçekleştirdiği tespit edildi:
- 8 Nisan 2020’de, Kulp İlçesi’nde patika yol üzerinde yerleştirilen EYP’nin patlatılması sonucunda 5 sivil vatandaşın hayatını kaybetmesi.
- 9 Ocak 2021’de, Lice İlçesi’nde yapılan operasyon sırasında 1 güvenlik görevlisinin şehit edilmesi ve 3 güvenlik görevlisinin yaralanması.
- 5 Haziran 2021’de, Lice İlçesi’nde yol yapımında kullanılan bir iş makinesinin EYP ile patlatılması.
- 22 Haziran 2022’de, Lice İlçesi’nde düzenlenen operasyonda 2 güvenlik görevlisinin şehit edilmesi ve 1 güvenlik görevlisinin yaralanması.
- 30 Nisan 2023’te, Lice kırsalında zırhlı aracın EYP ile hedef alınması.
- 8 Haziran 2023’te, Lice İlçesi’nde düzenlenen operasyonda güvenlik güçlerine bilgi verdiği gerekçesiyle bir vatandaşın alıkonulması.

Operasyon sırasında yaralanan iki güvenlik korucusuna acil şifalar dilendi. Operasyonu yürüten güvenlik güçleri ve koruculara teşekkür edildi. Güvenlik güçlerinin terörle mücadeleye kararlılıkla devam edeceği ifade edildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.