DSP Genel Başkanı Aksakal'dan emekli aylıklarına "10 bin lira" zam önerisi

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, emeklilerin maaşlarına bu yıl içinde minimum 10 bin lira seyyanen zam yapılması gerektiğine işaret ederek, "Bu, toplumsal rahatlamayı beraberinde getirecektir." ifadelerini kullandı.

DSP Genel Başkanı Aksakal'dan emekli aylıklarına "10 bin lira" zam önerisi
Yayınlanma:

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, son günlerde anlaşılamayan bir barışma ve normalleşme talebiyle karşı karşıya olduklarını dile getirdi.

"Siz hangi kardeşliğin, neyin barışmasının peşindesiniz?" sorusunu yönelten Aksakal, şunları söyledi:

"Devletine ve milletine kurşun sıkmış eli kanlı katiller ne zaman silahlarını bırakır ve Türk adaletine teslim olur, parlamentodaki sivil uzantıları ne zaman 'PKK/PYD bir terör örgütüdür, bundan sonra onlarla bir işimiz olmaz' diye açıklama yapar ve bunu hayata geçirir, işte o zaman sadece yaşamları normale döner. Bu devlete başkaldıranlar, bu devletin askerine, polisine, jandarmasına, korucusuna ve hatta masum insanlarına silah doğrultanlar önce Türk adaletinin karşısına çıkarlar, yaptıklarının cezasını çekerler, ancak o vakit yeniden toplum içine girebilirler. Türk devleti, bağımsız Türk yargısınca ömür boyu ağır hapis cezasına mahkum edilmiş bir teröristten asla icazet bekleyemez."

Yeni anayasa tartışmalarına ilişkin Aksakal, anayasanın değiştirilemez maddelerini tartışmaya açma girişimlerinin, pimi çekilmiş el bombasına benzediğini ifade etti.

İsrail'in saldırılarının sürdüğünü belirten Aksakal, "Orta Doğu'yu yeniden şekillendirme girişimleri hız kesmeden devam ediyor. İsrail-Hamas çatışmasıyla başlayan ve sonrasında İsrail-Hizbullah çatışmasına dönüşen soykırımın boyutları yeni bir evreye geçiyor." dedi.

Türk ekonomisinde yaşanan gelişmelere ilişkin Aksakal, şunları kaydetti:

"Enflasyon baz etkisiyle düşse de özellikle gıda, sağlık, eğitim ve navlun giderlerinde pahalılık katlanarak devam etmektedir. Verimlilik artırılamazsa özellikle kış aylarında ciddi bir pahalılıkla karşılaşmamız kaçınılmaz olacaktır. Onun için Sayın Cumhurbaşkanımıza ilk teklifimiz, maaşları günlük yaşam koşullarında güdük kalan emeklilere bu yıl içinde minimum 10 bin lira seyyanen yardım yapılması yönünde olacaktır. Bu, toplumsal rahatlamayı beraberinde getirecektir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.