Erzincan'da kayıp işçileri arama çalışmaları 6'ncı gününde sürüyor!

Erzincan'ın İliç ilçesindeki maden ocağında meydana gelen toprak kaymasında aranan işçilere ulaşmak için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. AFAD, TSK Arama Kurtarma, JAK, PAK, UMKE gibi kurumlar ile madenciler ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan 2 bin 663 kişilik ekip, arama kurtarma faaliyetlerini sürdürüyor.

Erzincan'da kayıp işçileri arama çalışmaları 6'ncı gününde sürüyor!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Çöpler köyündeki maden ocağı sahasında meydana gelen toprak kaymasında kaybolan 9 işçiyi arama çalışmaları, 6'ncı gününde de titizlikle sürdürülüyor. Yağışlı hava şartlarına rağmen, AFAD, TSK Arama Kurtarma, JAK, PAK, UMKE gibi kurumlar ile madenciler ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan 2 bin 663 kişilik ekip, arama kurtarma faaliyetlerine katılıyor.

aa-20240218-33739688-33739685-erzincanda-kayip-iscileri-arama-calismalari-6nci-gununde-devam-ediyor.png

802 araç ve iş makinesi, 99 aydınlatma kulesi, 52 jeneratör ve çeşitli teknolojik cihazlarla desteklenen çalışmalar, gece gündüz aralıksız devam ediyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Enerji ile Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar başta olmak üzere yetkililer, koordinasyonu sağlayarak çalışmaları yönetiyor.

210 BİN METREKARELİK ALAN TARANIYOR

Ekipler, 210 bin metrekarelik alanda termal ve manyetik dronlar, toprak altı görüntüleme cihazları gibi ileri teknolojik ekipmanlarla detaylı taramalar gerçekleştiriyor. Kayıp işçilerin genellikle Sabırlı Deresi yatağı ve manganez ocağı bölümünde olabileceği değerlendirilerek, aramalar bu bölgelere yoğunlaştırılmış durumda.

Manganez ocağında yaklaşık 1,5 milyon metreküp toprağın olduğu tahmin ediliyor ve bu toprağın yaklaşık 35 metre yükseklikte olduğu belirtiliyor.

6 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Güvenlik tedbirlerinin en üst seviyede tutulduğu alanda zaman zaman küçük çaplı toprak kaymaları yaşansa da ekiplerin çalışmaları aksamadan devam ediyor. Sürekli toprak ve su analizleri yapılırken, olayla ilgili gözaltına alınan ve aralarında firmanın Kanadalı yöneticisinin de bulunduğu 6 şüpheli tutuklanmış, 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.