Fahrettin Altun'dan İsrail'e sert tepki: "Soykırımın 350. günü"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının 350. günü vesilesiyle sosyal medya hesabından sert bir açıklama yaptı.

Fahrettin Altun'dan İsrail'e sert tepki: "Soykırımın 350. günü"
Yayınlanma:

Fahrettin Altun, 7 Ekim 2023'ten bu yana süregelen ve masum sivilleri hedef alan bu saldırılara karşı uluslararası toplumun sessizliğini eleştirerek, "Bu soykırıma sessiz kalmak, tüm bu trajediye de ortak olmaktır." ifadelerini kullandı.

"GAZZE'DE İNSANLIĞIN UTANÇ SAYFASI YAZILIYOR"

Altun, Gazze halkının 350 gündür, tarihin en vahşi saldırılarından birine maruz kaldığını belirterek, "Şehirler bombalanıyor, camiler, hastaneler, okullar yerle bir ediliyor. Masum siviller, çocuklar ve hatta bebekler bilinçli ve sistemli şekilde hedef alınıyor" dedi. İsrail'in uluslararası hukuku ihlal ettiğini ve gazetecilere yönelik şiddet politikasını sürdürdüğünü vurgulayan Altun, bu baskının hakikati örtbas etme çabası olduğunu ifade etti.

"ADALET İÇİN SESİMİZİ YÜKSELTMELİYİZ"

Fahrettin Altun, Gazze'de yaşanan trajediye karşı artık harekete geçilmesi gerektiğini belirterek, "Adalet adına, insanlığın vicdanı adına, yarınlarımız adına artık sesimizi yükseltmeli ve bu katliamı durdurmak için harekete geçmeliyiz" çağrısında bulundu. Sessiz kalmanın, bu insanlık suçuna ortak olmak anlamına geldiğini vurguladı.

PAYLAŞILAN VİDEODA VAHŞETİN BOYUTLARI ORTAYA KONDU

Altun’un paylaştığı videoda, İsrail'in 350 gündür süren saldırılarında 41 binden fazla Filistinlinin hayatını kaybettiği, bunların 16 binden fazlasının çocuk, 11 binden fazlasının ise kadın olduğu bilgisi verildi. Ayrıca, 95 binden fazla Filistinlinin yaralandığı ve İsrail’in 18 yaşın altında 11 binden fazla çocuğu, 1 yaşın altında en az 700 bebeği katlettiği de vurgulandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.