FETÖ'de Adil Öksüz tutuklaması

FETÖ'nün kilit isimlerinden Adil Öksüz'ün yurt dışına kaçmasına yardım eden Cihat Yıldız ve iki şüpheli, yakalandıktan sonra çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

FETÖ'de Adil Öksüz tutuklaması
Yayınlanma:

Şüphelilerin, firari örgüt üyelerine barınma sağladığı ve örgütle bağlantılı faaliyetlerde bulunduğu belirlendi.

Beylikdüzü'nde, Cihat Yıldız ve Ahmet Hızal isimli şahısları uygulama noktasına yakın bir yerde indiren ve ardından uygulama noktasından kaçan araçla ilgili Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışma sonucunda, kaçan aracın beyaz renkli bir BMW olduğu tespit edildi. Araç sahibinin Adem Bora olduğu ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda binbaşı rütbesindeyken KHK ile ihraç edildiği, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suçundan işlem yapıldığı öğrenildi. Bora'nın, firari örgüt üyelerinin barınma ve saklanmalarına yardım ettiği belirlendi.

Yıldız ve diğer iki şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. İstanbul Adalet Sarayı'nda 8. Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan şüphelilerden Adem Bora, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan ihraç edilip, FETÖ/PDY üyeliğinden hakkında işlem yapıldığını belirtti. Bora'nın örgüt içindeki aktif rolü ve firari örgüt üyelerine barınma sağlama faaliyetleri tespit edildi.

Cihat Yıldız, eğitim-öğretimle uğraştığını ve suçsuz olduğunu öne sürerek serbest bırakılmayı talep etti. Yıldız'ın, FETÖ'nün askeri mahrem yapılanmasında doktor pozisyonunda faaliyet gösterdiği ve Adil Öksüz'ü yurt dışında kaçırılmasında rol aldığı değerlendirildi. Ahmet Hızal ise, örgütle bağlantılı faaliyetlerde bulunduğu ve BYLOCK kullanıcısı olduğu iddia edildi.

Şüpheliler, üzerlerine atılı suçlara dair kuvvetli deliller bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı. Cihat Yıldız ve Adem Bora, cezaevine gönderildi, Ahmet Hızal ise başka bir hakimlikçe tutuklandı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.