FETÖ'nün darbe girişiminin üzerinden tam 8 yıl geçti

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarınca 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilen darbe girişiminin üzerinden tam 8 yıl geçti. Peki, o gece Ankara'da neler yaşandı? Detaylar haberimizde...

FETÖ'nün darbe girişiminin üzerinden  tam 8 yıl geçti
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

FETÖ, 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde bulundu. Peki, o gece neler yaşandı? İşte detaylar…

Saatler 21.00'ı gösterdiğinde Ankara’da savaş uçakları alçak uçuşa başladı. Darbecilerin hedefindeki en önemli yerlerin başında Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) geliyordu. FETÖ'cü pilotlar helikopterlerle Ankara Yenimahalle'deki MİT yerleşkesini taramaya başladı.

feto3.gif

Herkes neler olduğunu sorguluyordu. İlk yanıt, canlı yayına bağlanan Başbakan Binali Yıldırım'dan geldi.

binali.gif

Başbakan Yıldırım, “Doğrusu bir kalkışma ihtimali üzerinde duruyoruz. Belli ki emir komuta zinciri olmadan, askerin içerisindeki bazı kişilerin kanunsuz bir eylemi söz konusu. Vatandaşlarım ve milletim bilsin ki, demokrasiye herhangi bir zarar getirecek hiçbir faaliyete izin verilmeyecek." ifadelerini kullanmıştı.

DARBECİLER KONTROL KULESİ'Nİ İŞGAL ETTİ!

İstanbul Atatürk Havalimanı da hareketliydi. Bir grup darbeci, tanklarla havalimanına gelerek Kontrol Kulesi'ni işgal etti. Uçuş trafiğini durdurdu.

Saatler 23.00'ü gösterdiğinde bu kez hedef İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı binasıydı. İBB binasını basan darbeciler kendilerine direnen sivil halkın üzerine ateş açtı. 14 kişi darbecilerin silahından çıkan kurşunlarla şehit düştü.

darbe2.gif

İstanbul Boğazı'nda bir TOMA, tank atışıyla vuruldu.

TRT'NİN YAYIN AKIŞI DURDURULDU!

Darbecilerin işgal ettiği bir başka kritik kurum ise TRT'ydi. 16 Temmuz'un ilk dakikalarında korsan bildiri okutuldu. Bunun üzerine TÜRKSAT üzerinden TRT'nin yayın akışı durduruldu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN OTELİ BASILDI!

Aynı dakikalarda Marmaris'te tatilde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'na doğru hareket etti. Cumhurbaşkanı ayrıldıktan kısa bir süre sonra, darbecileri taşıyan helikopterler Marmaris'teki oteli bastı. Çıkan çatışmada, Cumhurbaşkanı'nın koruma ekibindeki özel harekat polislerinden bazıları şehit oldu.

TBMM BOMBALANDI!

TBMM, Gölbaşı Polis Özel Harekat Daire Başkanlığı, Ankara Emniyeti ve TÜRKSAT bombalandı. Onlarca sivil vatandaş ve özel harekat polisi şehit düştü.

CAMİLERDEN SALA'LAR YÜKSELDİ

Diyanet İşleri Başkanlığı Türkiye'nin tüm camilerinde sala okunması için talimat verdi.

CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ'NE DE BOMBA ATILDI!

FETÖ mensubu darbecilerin 15 Temmuz 2016'da Ankara'daki hedeflerinden biri olan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne, o gece darbecilerin kontrolündeki savaş uçaklarından bomba atıldı. Milletin evi ve çevresinde demokrasiye sahip çıkan 31 vatandaş şehit düştü, 188 kişi de gazi oldu.

15 TEMMUZ'UN İLK ŞEHİDİ BÜLENT AYDIN

Kara Kuvvetleri Komutanı Çolak'ın koruma Astsubayı Bülent Aydın, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda darbecilerce şehit edildi ve Aydın, 15 Temmuz'un ilk şehidi olarak kayıtlara geçti.

DARBECİLER KAYBETTİ, MİLLET KAZANDI

MİT'ten yaptığı açıklamada, "Sistematik operasyon bitti, nokta operasyonuna geçtik, 1-2 saate tamamlanır." ifadeleri kullanıldı.

Darbenin planlayıcısı ve uygulayıcısı olan sivil ve askerlerin çoğu yakalanarak gözaltına alındı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.