Gabar’da kule kazası: 1 ölü 2 yaralı!

Şırnak'ın Gabar Dağı'ndaki 27 Nolu Şehit Aybüke Yalçın Petrol Arama Sahası'nda meydana gelen iş kazasında, petrol sondaj kulesinin devrilmesi sonucu mühendis Mehmet İrfan Güler hayatını kaybetti, iki işçi ise yaralı olarak kurtarıldı.

Gabar’da kule kazası: 1 ölü 2 yaralı!
Yayınlanma:

Dün sabah saatlerinde petrol arama sahasında çalışma sırasında beton zeminin çökmesi sonucu sondaj kulesi devrildi. Kaza sonucunda mühendis Mehmet İrfan Güler ve iki işçi enkaz altında kaldı. Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye AFAD, UMKE, itfaiye, TPİC, TPAO uzmanları ve jandarma ekipleri hızla sevk edildi.

Enkaz altından ilk olarak sondaj işçisi Furkan Tatar çıkarıldı. Yaralı Tatar, helikopterle hastaneye sevk edildi. Kazadan hafif yaralı olarak kurtulan diğer işçi ise Cizre Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Ancak mühendis Mehmet İrfan Güler’in cansız bedeni enkazdan çıkarıldı.

VALİLİK VE TPAO'DAN AÇIKLAMALAR

Olay yerine gelerek çalışmaları yerinde takip eden Şırnak Valisi Cevdet Atay, durumu yakından izledi. Şırnak Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Şırnak Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Şehit Aybüke Yalçın sahasında faaliyet gösteren bir sondaj kulesinde beton zeminin çökmesine bağlı olarak iş kazası yaşanmıştır. Olayla ilgili incelemeler başlatılmıştır" denildi.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) da kazanın ardından müfettiş atandığını ve kapsamlı bir inceleme başlatıldığını açıkladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.