Gazze'de insani kriz derinleşiyor

Gazze’de insani kriz her geçen gün daha da kötüleşiyor. İsrail’in uyguladığı saldırılar ve yardım kısıtlamaları, özellikle çocuklar başta olmak üzere binlerce kişinin hayatını tehdit ediyor. Son olarak, küçük yaşta bir kız çocuğu olan Yakin el-Estal’in açlık ve yetersiz tedavi nedeniyle hayatını kaybetmesi, bölgede derinleşen krizin simgesi haline geldi.

Gazze'de insani kriz derinleşiyor
Yayınlanma:

Gazze'de açlık ve yetersiz beslenme nedeniyle ölenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın bildirdiğine göre, küçük Yakin el-Estal'in ölümüyle birlikte bu sayı 37’ye ulaştı. Yerel aktivistler, küçük kızın son anlarını sosyal medyada paylaştı ve Yakin’in hastanede hayata veda ederken birilerinin yardım elini uzatmasını beklediğini belirttiler.

BİNLERCE ÇOCUK ÖLÜM TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA

Gazze'deki insani kriz sadece açlıktan ölen çocuklarla sınırlı değil. Gazze hükümetinin medya ofisinden yapılan açıklamalara göre, bölgede 3 bin 500 çocuk açlık nedeniyle ölümle burun buruna. İsrail’in saldırıları ve kısıtlamaları, özellikle kuzey Gazze’de gıda, su ve ilaç gibi temel ihtiyaçlara erişimi ciddi şekilde engelliyor. Bu durum, yalnızca çocukları değil, tüm Filistinlileri derinden etkiliyor.

ULUSLARARASI TOPLUMUN SESSİZLİĞİ ELEŞTİRİLİYOR

Gazze'de yaşanan insani krize karşı uluslararası toplumun tepkisizliği, yerel halk ve aktivistler tarafından sert bir şekilde eleştiriliyor. Birçok insan hakları örgütü ve sivil toplum kuruluşu, İsrail’in yardım kısıtlamalarının uluslararası hukuka aykırı olduğunu savunarak acil müdahale çağrısında bulundu. Ancak bu çağrılara rağmen, Gazze'deki durum giderek daha kötüye gidiyor ve her gün daha fazla çocuk açlık ve tedavi eksikliği nedeniyle hayatını kaybediyor.

İSRAİL SALDIRILARINDA 41 BİN FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ

Gazze Şeridi'nde devam eden saldırılar, büyük bir yıkıma yol açıyor. İsrail'in 7 Ekim’den bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda, aralarında 16 bin 715 çocuk ve 11 bin 308 kadının bulunduğu toplamda 40 bin 939 Filistinli yaşamını yitirdi. Bu sayı, saldırıların ne denli büyük bir insanlık dramına neden olduğunu gözler önüne seriyor.

İnsani Yardım Siyasal Baskı Aracı Olarak Kullanılıyor

Gazze’deki durumun siyasi boyutları da dikkat çekiyor. 17 Haziran'da Gazze hükümeti tarafından yapılan bir açıklamada, İsrail ve ABD'nin insani yardım ve gıda konusunu bölgedeki sivillere karşı siyasi bir baskı aracı olarak kullandığı ifade edildi. Yardımların kısıtlanmasının, bölgedeki açlığı ve insani krizi daha da derinleştirdiği belirtildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.