Gebze Belediyesi boykot ediliyor!

Gebze Belediyesinin barınaklarında 30 köpek ve 13 kedinin "Keta-Control" isimli ilaçla öldürüldüğü iddiaları, Türkiye genelinde büyük bir tepkiye neden oldu. Bu durum, belediyenin düzenleyeceği Gebze Kitap Fuarı'ndan çok sayıda yayınevinin çekilme kararı almasına yol açtı.

Gebze Belediyesi boykot ediliyor!
Yayınlanma:

Gebze Belediyesine bağlı Rehabilitasyon Merkezi’nde çöp kutusunda 30 köpek ve 13 kedinin ölüsü bulundu. Bu olayın ardından hayvanseverler Gebze Belediyesinin önünde basın açıklaması yaptı.

Yasal düzenlemelerin ardından sokak hayvanlarının öldürülmesini öngören uygulamalarla ilgili tepkiler artarken, hayvan severler ve aktivistler durumu protesto etmeye başladı.

GEBZE BELEDİYESİ ÖNÜNDE PROTESTO!

Belediye, ölen hayvanların kaza veya doğal nedenlerle öldüğünü öne sürse de, hayvan severler, poşetlerden çıkardıkları bazı canlıların hâlâ hayatta olduğunu ve acı çektiğini belirterek bu açıklamaları reddetti.

Hayvanların öldürülmesiyle ilgili ortaya çıkan görüntüler, sosyal medya platformlarında hızla yayıldı.

Bu gelişmelerin ardından, çok sayıda yayınevi, Gebze Kitap Fuarı'na katılmama kararı aldı. Akşam saatlerinden itibaren yayınevleri, sosyal medya hesapları üzerinden boykot çağrısı yaparak fuara katılmayacaklarını duyurdu.

Şu ana kadar 50’ye yakın yayınevi, fuarı boykot etme kararını açıklayarak, bu durumun toplumda daha geniş bir farkındalık yaratması için çağrıda bulundu. Hayvan hakları savunucuları, bu tür uygulamaların son bulmasını talep ediyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.