Ekonomi unutuldu!: Gündem sokak hayvanları!

Ne işsizlik, ne ekonomik kriz.. Gündem sokak hayvanları. Hükümetin sokak hayvanlarıyla ilgili yasal düzenleme hazırlığı öncesinde Türkiye'nin en çok konuşulan konusu sokak hayvanları oldu.

Ekonomi unutuldu!: Gündem sokak hayvanları!
Yayınlanma:

DERLEME: SAMİ GÖKÇE

Türkiye son bir haftadır sokak hayvanlarının geleceğini tartışıyor. Televizyonlarda ekonomi ve dış politika tartışan yorumcular artık sokak hayvanlarına ilişkin ne yapılması gerektiğini konuşuyor. Doğal olarak gündem sokak hayvanları olunca da MetroPOLL araştırma şirketi Kurucusu ve Yöneticisi Özer Sencar, halka sokak hayvanlarının geleceğini sordu.

Yaptığı anket çalışmasını sosyal medya platformu X'ten paylaşan Sencar'ın sorularına verilen yanıtlarda büyük bölüm sokak hayvanlarının barınaklarda beslenmesi yönünde görüş bildirdi. Uyutulmasını isteyenlerin oranı yüzde 2,7'yi geçmedi.

Ankete katılanların yüzde 16,9'u ise 'Sokakta bakılmalı/beslenmeli'' yanıtını verirken 'Uyutulmalı diyenlerin oranı da yüzde 2,7'de kaldı.

PARTİLERE GÖRE VERİLEN YANITLAR

Seçmenlerin siyasal parti tercihleriyle ilişkili olarak yayınlanan ankette sokak köpeklerinin barınaklara alınması yanıtını verenler; AKP'de yüzde 73,9, CHP'de yüzde 81,4, MHP'de yüzde 74,7, İYİ Parti'de yüzde 83,9, DEM Parti'de ise yüzde 77,7 olarak ölçümlendi.

''Sokakta bakılmalı/beslenmeli'' yanıtını veren seçmenlerde ise AKP yüzde 23, CHP'de yüzde 15,1, MHP yüzde 20,8, İYİ Parti yüzde 11,4, DEM Parti yüzde 20,3 olarak kaydedildi.

''Uyutulmalı'' yanıtını verenlere bakıldığında ise siyasal tercihlerine göre AKP'de yüzde 2,4, CHP'de yüzde 1,5, MHP'de yüzde 3,9, İYİ Parti'de yüzde 3.4, DEM Parti'de yüzde 0,8 olarak görüldü.

İlgili Haberler
 Özel Haberler Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.