Hamile eşini boğarak öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet cezası

Denizli'de hamile eşini boğarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Ramazan Çaltı, yerel mahkemenin verdiği beraat kararının istinafta bozulması üzerine ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Hamile eşini boğarak öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet cezası
Yayınlanma:

Olay, 11 Mayıs 2022'de Denizli'nin Buldan ilçesi Yeni Mahalle'de meydana geldi. 2 çocuk annesi ve ikiz bebeklere 5 aylık hamile olan Hatice Çaltı (43), evinde ölü bulundu. Ailesi, erken doğum riski nedeniyle polise başvurduğunda, olayın boyutu anlaşıldı. Çaltı'nın cesedi banyodaki küvette çıplak ve hareketsiz halde bulundu. İlk bulgulara göre kalp krizi geçirdiği sanılan kadının, yapılan otopsi sonrası boğularak öldürüldüğü ortaya çıktı.

BOĞUŞMA İZLERİ CİNAYETİ AÇIKLADI

Otopsi raporunda, Hatice Çaltı’nın boğazında morluklar ve parmak izleri tespit edilirken, kollarında ise boğuşmadan kaynaklanan çizikler bulundu. Bu bulgular, kadının cinayete kurban gittiğini netleştirdi. Polis, bu gelişmeler üzerine Ramazan Çaltı'yı gözaltına aldı.

ÇELİŞKİLİ İFADELER VE DELİLLER

Ramazan Çaltı, ifadesinde cinayeti reddederek, sabah eşiyle kahvaltı yaptıktan sonra tarlaya çalışmaya gittiğini ve eşinin ölüm haberini orada öğrendiğini ileri sürdü. Ancak güvenlik kameraları ve adli incelemeler, Çaltı’nın olay anında birkaç kez eve girip çıktığını ve üzerinin ıslak olduğunu ortaya koydu. Ayrıca, kolunda görülen kızarıklıkların boğuşma sırasında oluştuğu belirlendi.

İSTİNAF MAHKEMESİ CEZAYI AĞIRLAŞTIRDI

Denizli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Ramazan Çaltı kasım ayında beraat etti. Ancak Hatice Çaltı’nın ailesinin itirazı üzerine dava istinafa taşındı. Antalya Bölge İdare Mahkemesi 1. Ceza Dairesi, sanığın hamile eşini kasten öldürme suçunu sabit bularak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükmetti.

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.