HAVELSAN Türkiye'de ilk defa parmak izi tanıma algoritmasını geliştirdi

HAVELSAN Teknolojik Kampüs'teki toplantısında konuşan Ankara Valisi Vasip Şahin, çağın artık bilgisayarların, dijital teknolojinin hayatın her alanına hakim olacağı bir çağ olduğuna dikkati çekti.

HAVELSAN  Türkiye'de ilk defa parmak izi tanıma algoritmasını geliştirdi
Yayınlanma:

Ankara Valiliği koordinatörlüğünde, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile HAVELSAN ve çeşitli paydaşlar tarafından yazılım alanında kendini geliştirmek isteyen 9. sınıf öğrencileri için hayata geçirilen "Algoritm Ankara Projesi"nin yeni dönem açılış toplantısı gerçekleştirildi.

HAVELSAN Teknolojik Kampüs'teki toplantısında konuşan Ankara Valisi Vasip Şahin, geçen sene başlayan projenin yeni dönemde de öğrenci sayısının artmasıyla devam ettiğini dile getirdi.

Bu tür projelerin gençlerin eğilim, icraat ve arzuları yönünde yetiştirilmelerini sağlamaya yardımcı olduğunu belirten Şahin, "Bu bir yılda aldığımız sonuçlar bizi çok iyi ümitlendirdi. Bu tür projelerin daha da çeşitlendirilmesi noktasında cesaretlendirici çalışmalar ortaya koyduk" dedi.

2.jpeg

"DİJİTAL TEKNOLOJİNİN HAYATIN HER ALANINA HAKİM OLACAĞI BİR ÇAĞ"

Çağın artık bilgisayarların, dijital teknolojinin hayatın her alanına hakim olacağı bir çağ olduğuna dikkati çeken Şahin, bilgi üretiminin çok hızlandığını, bu nedenle gençlerin kendilerini çok daha iyi yetiştirmesi gerektiğini ifade etti.

Projeye ilgi gösteren öğrencileri ve koordinatör öğretmenleri tebrik eden Şahin, paydaş kurumlara da teşekkür etti.

HAVELSAN TÜRKİYE'DE İLK DEFA PARMAK İZİ TANIMA ALGORİTMASI GELİŞTİRDİ

HAVELSAN Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akif Nacar da geçen sene hayata geçirdikleri "Mühendis Çocuk" ve "Mühendis Genç" projeleriyle marka olma yönünde önemli adımlar attıklarını anlattı.

Projelerle, teknoloji eğitimine erişemeyen, kendini nasıl geliştireceğini bilemeyen gençlere kapı aralamaya çalıştıklarını vurgulayan Nacar, Algoritm Ankara Projesi'nin paydaşı olmaktan gurur duyduklarını dile getirdi.

HAVELSAN olarak Türkiye'de ilk defa parmak izi tanıma algoritmasını geliştirdiklerini belirten Nacar, "Dünyada kendi imkanlarıyla bunu geliştiren 7'nci ülke olduk. Projeyi 2 yıl gibi kısa bir sürede geliştirip Nüfus Genel Müdürlüğü, Göç İdaresi ve Emniyet, Jandarma Kriminal gibi kurumların kullanımına verdik." dedi.

Nacar, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden 41 kişinin kimliğinin bu yazılım sistemiyle tespit edildiğini kaydetti.

Toplantıda daha sonra, projede başarılı olan öğrencilerin, projeye dair merak edilen soruları cevapladığı Disiplinler Arası Yazılım Paneli'ne geçildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.