Hayvan severler eleştiriyor: Başıboş sokak köpeklerinin barınaklardaki durumu endişe verici!

Ülke gündeminin en yoğun tartışılan başlıklarından olan başıboş sokak köpeği meselesi, hayvanların barınaklardaki sürecinin de sorgulanmasına neden oluyor.

Hayvan severler eleştiriyor: Başıboş sokak köpeklerinin barınaklardaki durumu endişe verici!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ALİ DEMİRASLAN

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başıboş sokak hayvanları ile ilgili bir çalışma yapılacağını ve sokak hayvanlarındaki popülasyonu azaltmak için "uyutmak" da dahil bir dizi yöntemin değerlendireceğini ifade etti.

anadolu-20240611-123637-0000.jpg

Sosyal medya başta olmak üzere vatandaşların tepkileri nedeniyle bu sürecin nasıl ilerleyeceği merak konusu oldu.

Bu sürecin uzun süre ses getireceği belli ancak hayvan severlerin sokak köpekleri ile ilgili endişeleri var. Hayvan severler, sokak hayvanları toplandıktan sonra onların götürüleceği barınakların ne kadar güvenli olduğunu konusunda endişelerini dile getiriyor. Hayvan severlerin bir diğer endişesi ise sokak köpeklerinin götürüldüğü ortamda daha sağlıklı beslenip beslenmedikleri konusu yer alıyor. Bu endişelerini gidermek isteyen hayvan severler, sağlıklı bir açıklama yapılmadığı için tedirgin olduklarını ifade ediyor.

anadolu-20240611-123452-0000.jpg

BARINAKLARDA DURUM NE?

Gündemde barınakların durumu değerlendirilirken, Mamak Yakupabdal Mahallesi adeta başıboş köpekler ile doldurulmuş durumda.

Belediye'ye ait olmayan bir barınaktaki hayvanların içler acısı durumu da oldukça endişe verici.

Köpeklerin açlıktan zayıf düştüğü gözlemlenen barınakta, gönüllüler tarafından yapılan besleme de eksik kalabiliyor. Köpeklerin her gelen araca yönelmesi de durumun vahametini ortaya koyuyor.

anadolu-20240611-123740-0000.jpg

Hayvan severlerin en büyük korkusunun başında gelen barınak süreci ve uyutma ile ilgili konularda yetkililerin önemli ve ikna edici bir açıklama yapması bekleniyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.