Hilmi Gökçınar: Kaybettiğimiz değerlerimizi minnetle anmak zorundayız

Keçiören Belediyesi ve Kırşehirli Dernekler Federasyonu’nun (KIR-FED) birlikte organize ettiği Neşet Ertaş’ın ölümünün 10. Yılı anısına “Neşet Ertaş Destanı” Ankara’da yaşayan Kırşehirlileri anlamlı gecede bir araya getirdi.

Hilmi Gökçınar: Kaybettiğimiz değerlerimizi minnetle anmak zorundayız
Yayınlanma:
Güncelleme:

Neşet Ertaş’ı anma programında konuşan Kırşehirli Dernekler Federasyonu  (KIR-FED) Genel Başkanı Hilmi Gökçınar “Kaybolan değerlerimizi yaşatan ustaları rahmetle, minnetle anmalıyız, anmak zorundayız, anmak mecburiyetindeyiz. İşte bu mecburiyetten dolayı bu gece buradayız” ifadelerini kullandı.

Keçiören Belediyesi ve Kırşehirli Dernekler Federasyonu’nun (KIR-FED) birlikte organize ettiği Neşet Ertaş’ın ölümünün 10. Yılı anısına “Neşet Ertaş Destanı” Ankara’da yaşayan Kırşehirlileri anlamlı gecede bir araya getirdi. Yazan, hazırlayan ve programı sunan Abdullah Gündüz ve HAMOY Türk Halk Müziği ekibiyle büyük usta Neşet Ertaş’ın hayatı ve türküleri hayat buldu. Geceye katılan davetliler birbirinden güzel türkülerle hem hasret giderdiler hem de keyifli bir gece geçirdiler.

YOĞUN KATILIM

Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi’nde düzenlenen anma gecesine Sayıştay Başkanı Recai Akyel, eski Danıştay Başkanı ve Kamu Etik Kurulu Başkanı Zerrin Güngör Zerrin Güngör, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan, MHP Siyasi Etik Kurulu Başkanı ve Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Şahin, AK Parti Ankara Milletvekili Hacı Turan, AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, MHP Ankara Milletvekili Nermin Taşlıçay, Kırşehirli Dernekler Federasyonu (KIR-FED) Genel Başkanı Hilmi Gökçınar, KIR-FED Yüksek İstişare Kurulu Başkanı ve Kırşehirli Eğitimciler Derneği Başkanı Prof. Dr. Recep Kılıç, Yüksek İstişare Kurulu Üyesi önceki Kırşehir Valisi Lütfullah Bilgin, Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Atar, Merkez Eski Valisi Kadir Çakır, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Hayrettin Türe, Doç. Dr. Sibel Küçük, Eğitimciler Derneği Başkan Vekili Nuri Cantürk ve Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ziya Merdan’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

surmnanset.jpg

GÖKÇINAR: NEŞET ERTAŞ ASLINDA BİR KARAKTERDİR

Düzenlenen anma gecesinde konuşan Kırşehirli Dernekler Federasyonu (KIR-FED) Genel Başkanı Hilmi Gökçınar, Merhum Neşet Ertaş’ın vefatının 10. Yıl dönümü münasebetiyle anma programı düzenledik. 25 Eylül 2012 tarihinde hayata gözlerini yumdu Merhum Neşet Ertaş. Geçtiğimiz haftada Ahilik kutlamaları yaşadık Kırşehir’imizde ve tüm Türkiye’de. Ahilik geleneği bir felsefeyi ortaya koyan, bir felsefenin Kırşehir merkezli tüm Türkiye kutladı. Bu hafta Neşet Ertaş’ın ölüm yıldönümünü kutluyoruz. Neşet Ertaş sözüyle sazıyla tüm Kırşehirlinin, tüm Türkiye’nin, tüm türkü severlerinin gönlünü fethetmiş bir üstattır. Neşet Ertaş herhangi bir yerde türkü söylenirse yanına oturup orası insanlığın yeridir ifadelerini kullanırken biz de nerede bir Neşet Ertaş türküsü duyarsak hemen kulağımızı kabartır zevkle dinleriz. Neşet Ertaş önce bir insan, aslında bir karakter, hayatına baktığında aslında bir esnaf. Bu gece de o Neşet Ertaş destanını birlikte izleyip dinleyeceğiz. Kimi zaman hüzünleneceğiz, kimi zaman da eğleneceğiz. Bazı tıngırtılar olacak içimizi kıpırtadacak, bazı sözler olacak bizi derin derin yerlere götürüp o garip geldi garip gittik diyen Neşet’in yaşam hikayesinden pasajlar dinleyeceğiz. Neşet Ertaş’ı bu felsefesiyle de anmak bence ona hakkını tam teslim etmektir. Neşet Ertaş sadece söyleyen değil, yaşayan bir efsane, yaşayan bir karakterdir. “Varlık nedir görmedik ki, yokluktan şikayet edelim” diyen Neşet Ertaş devlet sanatçılığına hakkıyla girip kabul etmeyip ben halkın sanatçısı olarak kalmak istiyorum bu beni daha çok mutlu ediyor diyen birisidir” dedi.

hilmi-gokcinar-011.jpg

AMACIMIZ KÜLTÜRÜMÜZÜ GELECEK NESİLLERE AKTARMAK

Federasyonun yaptığı çalışmalardan bahseden Gökçınar “Bizler Ankara’da kurulan Kırşehirli Dernekler Federasyonu olarak yönetimimizle beraber bizim değerlerimizi ön plana çıkarıp, bizden sonra gelen nesillere aktarmaya çalışmaktır. Kaybolan değerlerimizi yaşatan ustaları rahmetle, minnetle anmalıyız, anmak zorundayız, anmak mecburiyetindeyiz. İşte bu mecburiyetten dolayı bu gece buradayız. Kırşehir nüfusunun Ankara’da en yoğun olan bölgesi Keçiören’deyiz. Ankara’da Kırşehir nüfusunun iki katı bir nüfus var. Biz Kırşehirli Dernekler Federasyonu olarak, bir takım kuruluşu olarak 60 tane dernekle beraber Ankara’da ki Kırşehirlilerimizle beraber olmak, kültürümüzü, örfümüzü, adetlerimizi yaşatmak ve bir sonraki nesillere aktarmak üzere çalışmalar yapıyoruz. Biz bir olmak zorundayız , diri durmak zorundayız. Allah dirliğimizi birliğimizi bozmasın, bozmak isteyenlere fırsat vermesin” ifadelerini kullandı.

ALTINOK: BİN YILDA BİR GELİR BÖYLE BİR SANATÇI

Programda konuşan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Sesimiz, yüreğimiz, Anadolu’muz, kıymetli ozanımız Neşet Ertaş’ı anlamak, sesine ve diline kulak vermek, bu kıymetli şahsı ve gönül nağmelerini anlamak, unutmamak lazım. Yüzyılda değil, bin yılda ancak geliyor böyle kıymetli sanatçılar. Cengiz Aytmatov ‘Bir insan için en zor şey, her gün insan kalabilmektir.’ diyor. Bozkırın Tezenesi, güzel insan Neşet Ertaş hayatı boyunca insan kalabilmiş, sazı ve sözüyle birlikte hayata bakışı, yardımseverliği ve karakteriyle de ülkemizin önemli bir şahsiyeti olmuştur. Ne mutlu bize ki bu topraklarda böyle güzel bir sanatçı yetişti, çaldı, söyledi ve bizler de bu eserleri, sözleri dinleyebildik. Bu güzel programdaki emeklerinden ötürü başta Kırşehirli Dernekler Federasyonu Başkanı Hilmi Gökçınar, hazırlayan ve sunan Abdullah Gündüz ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor; ülkemize, milletimize kattığı değerler için usta sanatçı Neşet Ertaş’ı saygı, rahmet ve özlemle yâd ediyorum. Bu işi hakkıyla yapan Kırşehirli Dernekler Federasyonu (KIR-FED)  Genel Başkanı Hilmi Bey’e teşekkür ediyorum” dedi.

1-1.jpg

TAŞLIÇAY: GÖÇÜP GİDEN GARİBİ UNUTMAMALIYIZ

Programda konuşan  MHP Ankara Milletvekili Nermin Taşlıçay, “İnsandan  üstün hiç bir şey görmedim bu dünyada, ben insana aşık oldum” böyle demişti . “Geldiğiniz yollarda yüzüm var, ayaklarınızın türabı gönüllerinizin hizmetçisiyim efendim” diye demişti. Bugün bunları söylediği güzel insanların gönlü bozkırın sıcaklığını yüreğimize kattı sözleriyle. Göçüp giden garibi unutmayan, vefatının 10. Yılında Neşet Ertaş’ı  anma etkinliğe katılmaktan son derece mutluyum. Güzel insanları yad etmenin en iyi yolu onun yaşadığı güzellikleri yaşatmaktır. Onlar gibi güzel yaşamaktır. Neşet Ertaş gönlünü avucunda taşıdı bir ömür Atasından duyduğunu tellendirdi kabindekini dillendirdi. Tatlı dilimiz güler yüzümüz ruhun şad olsun” dedi.

hamoy2.jpg

TURAN: SANATINI SADECE PARA İÇİN YAPMADI

Programda konuşan  AK Parti Ankara Milletvekili Hacı Turan, Çok değerli bir insanı yad ediyoruz. Ne kadar sözler söylesek de ifadeler kullansak da yetersiz kaldığını düşünüyorum. Çünkü Neşet Ertaş her kesimin sevgisini, saygısını, muhabbetini kazanmış çok değerli bir kültürel değerimizdir. Kendisi sazıyla, sözüyle, bozlağıyla Anadolu insanıyla arada köprü kurmuş değerli bir sanatçımızdır. İnsanların özlemini, hasretini, sevgisini, ızdırabını, aşkını ki memleketine aşkını, Leylasına aşkını sözüyle sazıyla dillere destan olmuş bir insandır. Sanatını para için yapmadı. O gönüllere taht kurmak için sanatını icra etti. Neşet Ertaş sadece bir sanatçı değil bir ekoldür, bir kültürel değerimizdir” dedi.

plaket.jpg

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Kırşehirli Dernekler Federasyonu (KIR-FED) Genel Başkanı Hilmi Gökçınar tarafından Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’a sancak, fes ve saz hediye edildi.Öte yandan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ve KIR-FED Genel Başkanı Hilmi Gökçınar, eşsiz gecenin mimarı programı hazırlayan, yazan ve sunan Abdullah Gündüz ve HAMOY Türk Halk Müziği topluluğu’na plaket takdim etti.

HİLMİ GÖKÇINAR AHİLİK KÜLTÜRÜ ÜZERİNE KON TV'DE ÖNEMLİ BİLGİLER VERDİ -İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

NEŞET ERTAŞ ÖLÜMÜNÜN 10. YILINDA KEÇİÖREN’DE TÜRKÜLERİYLE YAD EDİLDİ

NEŞET ERTAŞ ÖLÜMÜNÜN 10. YILINDA KEÇİÖREN’DE TÜRKÜLERİYLE YAD EDİLDİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.