UGK Kadın Kolları Başkanı Terzioğlu: Kadın cinayetleri araştırılmalı

Uluslararası Gazeteciler Konfederasyonu Kadın Kolları Başkanı Süreyya Terzioğlu, Türkiye’de kadın, çocuk ve hayvanlara yönelik şiddet olaylarının arttığını belirterek, "Türkiye'de yaşanan kadın cinayetlerinin araştırılmasını istiyoruz. Bu kadın cinayetlerinin takipçisi olmak istiyoruz. Bu cinayetlerin arka planını araştırarak, bu sayede kadın cinayetlerinin önüne geçmek istiyoruz." dedi.

UGK Kadın Kolları Başkanı Terzioğlu: Kadın cinayetleri araştırılmalı
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Uluslararası Gazeteciler Konfederasyonu (UGK) Kadın Kolları Başkanı Süreyya Terzioğlu, anadolugazete.com.tr ofisini ziyaret etti. Terzioğlu’nu, Büyük Anadolu Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırşehirli Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KIRSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çetin makamında ağırladı.

whatsapp-image-2024-03-25-at-1-05.gif

Süreyya Terzioğlu, Çetin’e Uluslararası Gazeteciler Konfederasyonu hakkında bilgi verdi. Terzioğlu, dünyada ve Türkiye’de kadın, çocuk ve hayvanlara yönelik şiddet olaylarının arttığını dile getirdi.

DÜNYADA VE TÜRKİYE’DE ŞİDDET OLAYLARI ARTIYOR!

Terzioğlu, Türkiye’de kadınların korunması gerektiğine dikkati çekerek, “Aileler korunmalı, çocuklar korunmalı. Özellikle anne olan kadınlar korunmalı. Dünya çok farklı bir yere gidiyor. Kadınların bilinç seviyeleri artmalı. Bunun için çalışıyoruz.” dedi.

“KADINLAR BİLİNÇLENMELİ”

Kadınların daha bilinçli olduğu toplumlarda, toplumsal sorunların da daha az olduğuna işaret eden Terzioğlu, Türkiye’de sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere, özellikle eğitim seviyesi düşük olan kadınlara yönelik farkındalık çalışmalarının artması gerektiğini söyledi.

Konfederasyonun kadına ve çocuğa her türlü psikolojik ve fiziksel şiddetin önlenmesi için çalışmalar yürüttüğünden bahseden Terzioğlu, “Türkiye'de yaşanan kadın cinayetlerinin araştırılmasını istiyoruz. Bu kadın cinayetlerinin takipçisi olmak istiyoruz. Bu cinayetlerin arka planını araştırarak, bu sayede kadın cinayetlerinin önüne geçebiliriz. Kendi ayakları üzerinde durabilen kadınların yetişmesi için çalışıyoruz. Kadın güçlü olmalı ki toplum güçlü olsun.” diye konuştu.

Cumhuriyetçi Kadınlar Derneğinin üyesi olduğunu belirten Terzioğlu, dernek sayesinde de birçok mağdur kadına da ulaşıldığını aktardı.

Büyük Anadolu Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırşehirli Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KIRSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çetin, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek Terzioğlu'na çalışmalarında başarılar diledi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.