İmamoğlu'ndan Erdoğan’a tepki: "Her olaydan darbe çıkarma huyunuzdan vazgeçin"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde yaşanan kılıçlı yemin olayıyla ilgili yaptığı açıklamalara yanıt verdi.

İmamoğlu'ndan Erdoğan’a tepki: "Her olaydan darbe çıkarma huyunuzdan vazgeçin"
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mezuniyet töreninde teğmenlerin kılıç çekmesini eleştirerek, "Bunları temizleyeceğiz" şeklinde bir açıklama yapmıştı. Erdoğan, tören sırasında kılıç çeken teğmenler hakkında, "Bu 30 kişi olabilir, 50 kişi olabilir. Kim olursa olsun, bunların ordumuzun içinde bulunması mümkün değil" demişti.

İMAMOĞLU’NDAN SERT YANIT

İmamoğlu, Erdoğan’ın açıklamalarını sosyal medya platformu X üzerinden değerlendirdi. İmamoğlu, “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve teğmenlerimizin, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e bağlılığı siyaset üstüdür. Genç teğmenler, en mutlu ve onurlu günlerinde büyük bir coşku içinde ülkenin kurucusuna olan saygılarını ifade etmek istediler” dedi.

“GENÇLERİMİZE YAZIK ETMEYİN”

İmamoğlu, Erdoğan’a yönelik sert eleştirilerini sürdürerek, “Her olaydan darbe çıkarma huyunuzdan vazgeçin, gençlerimize yazık etmeyin” çağrısında bulundu. İmamoğlu, gençler ve ailelerine seslenerek, “Dün ‘katil’ dediğine bugün ‘kardeşim’ diyen zihniyetten, her şeyi siyasi menfaatine kullanan, milleti bölen bu akıldan milletçe ilk seçimde kurtulacağız” ifadelerini kullandı. İmamoğlu, “Yaşasın Cumhuriyet. Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk” diyerek sözlerini tamamladı(KARAR)

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum