İsrail, 15 esiri serbest bıraktı

İsrail’in, aralarında 20 yıldır hapis yatan bir kişinin de bulunduğu en az 15 Filistinli esiri serbest bıraktığı bildirildi.

İsrail, 15 esiri serbest bıraktı
Yayınlanma:

Filistin Esirler Cemiyeti, yaptığı yazılı açıklamada, "İşgalci İsrail, farklı cezaevlerinde cezalarını tamamlayan ve sağlık sorunları nedeniyle özgürlüklerine kavuşan esirlerin serbest bırakıldığını" duyurdu.

Açıklamada, serbest bırakılanlar arasında Nablus'tan 20 yıl hapis yatan bir Filistinlinin de yer aldığı belirtildi. Ayrıca, 7 ay önce Şuafat Mülteci Kampı'nda gözaltına alınan 15 yaşındaki İyad Eşref'in de "uyuz hastalığı" nedeniyle bu sabah şartlı tahliye edildiği ifade edildi. Eşref'in, ev hapsi ve elektronik kelepçe cezası ile ailesiyle birlikte kalmaması şartıyla hapisten çıkarıldığı kaydedildi.

Filistin Esirler Cemiyeti, İsrail'in, özellikle çocuk ve yaşlıların da arasında bulunduğu mahkumlar üzerinde "uyuz hastalığını tedavisini geciktirerek bir eziyet ve işkence aracı olarak kullandığına" dikkat çekti.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor. 7 Ekim’den bu yana Batı Şeria'da gözaltına alınan Filistinli sayısının 11,300'ü geçtiği bildirildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.