İstanbul sele teslim

İstanbul'da ilçelerden üst üste sel haberleri geliyor. Suya gömülen araçlar ve mahsur kalan insanlara yardım ekipleri ulaşmaya çalışıyor.

İstanbul sele teslim
Yayınlanma:

ÖZEL HABER - ANADOLUGAZETE.COM.TR

İstanbul'un Kuzey bölgesindeki ilçelerinde etkili olan sağanak yağış, su baskınlarına neden oldu. Başakşehir ve İkitelli'de birçok araç sular altında kaldı. Dereye dönen sokaklarda suya gömülen araçlar cep telefonu kameralarına yansıdı. Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ekiplerin su baskınlarına müdahaleleri sürüyor.

Başakşehir Millet Kütüphanesi'nde vatandaşların mahsur kaldığı anlar kameralara yansıdı.

Yine Başakşehir'de sokak aralarında ve caddelerde suya gömülmüş araçların olduğu video sosyal medyaya yansıdı. Yoğun yağışın etkisini sürdürdüğü bölgelere AFAD ekiplerinin yardım ulaştırma çabaları sürüyor.

Başakşehir'de hizmet veren Çam Sakura Şehir Hastanesi de yoğun yağıştan etkilenmiş durumda. Hastaneyi su basarken , hastaneye gelen yollar da kapanmış ve geçilemez duruma geldi.

İstanbul Kayaşehir'de yer alan metroyu da su bastı. Yetkililer, metrolara girilmemesi uyarısında bulunuyor.

Evini su basan bir hayvan sever, sosyal medyadan yardım talep ederken, evinde beslediği engelli kedisini kaybettiğini göz yaşları içinde haykırdı.

Başakşehir'de park halindeki bir aracın sel sularıyla sürüklenişi cep telefonu ile kayda alındı.

İstanbul Valiliği: "Başakşehir’de sel sularına kapılan bir kişi hayatını kaybetti. Ekiplerimizin, su baskını yaşanan bölgelere müdahaleleri aralıksız devam ediyor."

İstanbul Havalimanı ve çevresinde etkili olan şiddetli yağmur nedeniyle oluşan elektrik yüklü CB olarak adlandırılan bulutlar nedeniyle hava trafiği olumsuz etkilendi. İstanbul Havalimanı’nın üstünde oluşan elektrik yüklü bulutlar nedeniyle uçaklar havada tur atmak zorunda kaldı.

Halkalı Gümrüğü'nde sel suları nedeniyle mahsur kalanlar, botlar yardımıyla kurtarılıyor.
İstanbul'da etkili olan sağanak yağış, Halkalı Gümrüğü'nde su baskınlarına neden oldu. Gümrük çalışanları ve işlemler için gümrükte bulanan şoförler, yükselen sular nedeniyle mahsur kaldı. Gümrük binalarına sığınan vatandaşlar, çatıya çıkarak yardım bekledi. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi, dalgıçlar ve iş makinesi sevk edildi. Mahsur kalanlar iş makinesi ve bot yardımıyla kurtarılmaya başlandı. Bölgede kurtarma çalışmaları devam ediyor.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.