Jet fadıl kimdir? Jet Fadıl olayı nedir? Fadıl Akgündüz kimdir?

Jet Fadıl kimdir? Jet Fadıl olayı nedir? Fadıl Akgündüz kimdir? Soruları gündemde yerini alıyor. Merak edilenleri cevapladık. İşte Jet Fadıl kimdir detaylar….

Jet fadıl kimdir? Jet Fadıl olayı nedir? Fadıl Akgündüz kimdir?
Yayınlanma:
Güncelleme:

Fadıl Akgündüz, 22 Ocak 1956 tarihinde Siirt şehrinde doğmuş olup Arap kökenlidir. Eğitim hayatına Siirt'te başlamış ve ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini bu şehirde tamamlamıştır. Yükseköğrenimine Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü'nde devam etmiş ve 1980 yılında mezun olmuştur. Mezuniyetinin ardından, Devlet Yem Sanayii'nde 7 yıl boyunca Kontrol Mühendisi olarak görev almıştır.

Fadıl Akgündüz, iş hayatına 1987 yılında Jet Pilot Okulu açarak atılmıştır. 1989 yılında bir pazarlama şirketi aracılığıyla konut, araç, elektrikli ev ve ofis gereçleri satışı yapan Jetpa Holding'in ilk şirketini kurmuştur.

1998 yılında Türkiye'nin ilk toplu konut projesi olan JETKONUT'u özel sektör girişimi olarak hayata geçirmiştir. Aynı dönemde 300 milyon Euro maliyetle Türkiye'nin ilk dünya otomobili projesini başlatmış ve uluslararası pazara sunarak 300'ün üzerinde dağıtım talebi almıştır. Bu projenin bir parçası olarak, Siirt, Diyarbakır, Batman, Mardin ve Şanlıurfa'da kurulan beş otomobil fabrikası, yılda 1,25 milyon otomobil üretmekte ve Güneydoğu'da 264 bin kişiye istihdam sağlamaktadır.

Ayrıca, 1995 yılında dünyanın ilk İslami Otel konsepti olan Caprice Hotel'i tanıtarak dünya turizm pazarına sunmuş ve 2012 yılında Malezya'da düzenlenen 1. Uluslararası Dünya İslami Turizm Konferansı'nda dünyanın ilk 5 Helal ödülünü almıştır. Jetpa Holding, pazarlama, inşaat, elektronik, medya, bankacılık ve diğer sektörlerde faaliyet göstermektedir.

Ancak, bu başarıların yanı sıra, mali sorunlar ve hukuki sıkıntılarla da karşılaşmıştır. Akgündüz'ün Jetpa Holding'i yönetimi sırasında, arka planda hissedarları ve kamuoyuyla bazı mali sorunlar yaşanmıştır. İddialara göre, Avrupa'da İslami Titan örgütünü kurarak gurbetçilerin dini duygularını istismar etmiş, yaklaşık 650 milyon mark toplamış ve ardından kaybolmuştur.

Son yıllarda, Jetpa'nın sahip olduğu Caprice Oteli'ndeki hisselerle ilgili sorunlar yaşanmış ve bir dizi hukuki dava açılmıştır. Bu davaların bir kısmı hala devam etmekte olup, alacaklıların birçoğu henüz alacaklarını tahsil edememiştir. Ek olarak, son zamanlarda hapishaneden devre mülk sattığına dair haberler ortaya çıkmıştır. Akgündüz, ülkesindeki insanlar tarafından açılan bir dizi dava ile karşı karşıyadır.

İlgili Haberler
 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.