Kahramanmaraşlı Çoban Nail’in yürek burkan hikayesi

Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesine bağlı Çokak Mahallesi’nde yaşayan çoban Nail Yener, iki kız kardeşin acımasız şiddetine maruz kalmıştı. Yaşadığı bu olay sonrası dikkatleri üzerine çeken Çoban'ın hayat mücadelesi, herkesi derinden etkiledi.

Kahramanmaraşlı Çoban Nail’in yürek burkan hikayesi
Yayınlanma:

Engelli iki ağabeyi ve yaşlı annesiyle zorlu bir yaşam sürdüren Kahramanmaraşlı Çoban Nail’in hikayesi, bölge halkının yardımlarıyla ayakta kalmaya çalışan bir ailenin dramını gözler önüne seriyor.

aw294485-01.jpg

“ACIMASIZCA SALDIRDILAR”

Kırsalda koyunlarını otlatan Nail, bir kız kardeş tarafından sopayla darp edildi. Diğer kız kardeş ise bu acımasız saldırıyı cep telefonuyla kaydetti. Görüntülerin sosyal medyada yayılması, Nail’in yaşadığı çaresizliği ve mağduriyeti ortaya çıkardı.

aw294485-02.jpg

AİLESİNİN ZOR YAŞAMI YÜREK BURKTU

1995 yılında babasını kaybeden Nail, 78 yaşındaki annesi Eşe ve engelli ağabeyleri Mehmet (53) ve Osman Yener (49) ile hayata tutunmaya çalışıyor. Yoksulluk içinde yaşayan bu aile, köydeki komşuların yardımlarıyla ayakta kalıyor. Şiddete uğrayan Nail ise yaşadığı travmanın etkisini üzerinden atmaya çalışırken, evde dinleniyor.

aw294485-07.jpg

"KİMSEYE ZARARIM YOK"

Nail, yaşadığı olayı anlatırken gözyaşlarını tutamıyor: "Ben oturuyordum, hiçbir şey yapmadım. Suçsuz yere dövdüler. Benden içki almamı istediler, ama ben yaşlı annem ve iki engelli ağabeyimle ilgileniyorum. Biz gariban bir aileyiz, kimseye zararımız dokunmaz," dedi.

Köylülerin desteğiyle ayakta duran Yener ailesi, sessiz ve mütevazı yaşamlarına devam etmeye çalışırken, Nail’in yaşadığı bu acı olay, toplumda büyük bir yankı uyandırdı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.