Aksaray-Ankara Karayolu'nda otobüs devrildi... Kaza sonrası ilk görüntüler...

Balıkesir Bandırma'dan Kapadokya'ya seyahat eden bir otobüsün Aksaray-Ankara karayolunda devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 7 kişi hayatını kaybetti, 33 kişi ise yaralandı. Kazayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldı.

Aksaray-Ankara Karayolu'nda otobüs devrildi... Kaza sonrası ilk görüntüler...
Yayınlanma:
Güncelleme:

Balıkesir Bandırma'dan Kapadokya'ya seyahat eden bir otobüs, Aksaray-Ankara karayolunun yaklaşık 40. kilometresinde yoldan çıkarak şarampole devrildi. İlk bilgilere göre kazada 7 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı olduğu belirtiliyor. Olay yerine sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Kazanın nedeniyle ilgili inceleme başlatıldı. Yaralıların durumu hakkında daha fazla bilgi bekleniyor.

Olay yerinde incelemede bulunan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, tur otobüsünün Balıkesir'den Kapadokya'ya doğru gittiğini belirtti.

aksaray-valisi.jpg

Otobüsün, Aksaray'a 25 kilometre kala Acıpınar mevkisinde yol kenarına devrildiğini ifade eden Kumbuzoğlu, "Malesef bu trafik kazası sonucunda 7 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. İlk belirlemelere göre de 33 yaralımız var. Aksaray Devlet Hastanesine sevklerini yaptık. Soruşturma başlatılmıştır ve takip ediliyor. En kısa zamanda sonuçlandırılarak gereği yapılacaktır. Aksaray'ımıza baş sağlığı, ölenlere de Allah'tan rahmet diliyorum." diye konuştu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Kazada maalesef 7 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 2 vatandaşımız ağır olmak üzere 33 vatandaşımız da yaralanmıştır." dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kazayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Tunç, "Aksaray-Ankara karayolunda meydana gelen otobüs kazasıyla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 3 cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir" dedi.

MANSUR YAVAŞ'TAN TAZİYE MESAJI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Aksaray-Ankara kara yolunda meydana gelen elim otobüs kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Yaralılarımızın en kısa sürede sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyorum." ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.