Kenan Evren protesto edildi

12 Eylül 1980 darbesi sonrasında çeşitli cezaevlerinde işkence gören Hakverdi Satılmış, dönemin Genelkurmay Başkanı Kenan Evren'in mezarı başında bir protesto düzenledi.

Kenan Evren protesto edildi
Yayınlanma:

Satılmış, kaybettiği ülkücü arkadaşlarının fotoğraflarını kabrin başına koyarak yaşanan zulmü unutmadıklarını vurguladı.

Hakverdi Satılmış, 12 Eylül darbesi sonrasında yaşanan haksızlıkların unutulmaması gerektiğini belirterek, “650 bin gözaltı, 230 bin yargılama ve işkence altında kaybedilen 171 canın hesabını sormak için buradayız" dedi. Satılmış, işkencelere maruz kalan ülkücü gençlerin yaşadıklarının hatırlanmasının önemini vurguladı ve "Bu zulmü gerçekleştiren cuntacılara hakkımızı helal etmiyoruz" ifadelerini kullandı.

“KENAN EVREN DE LAYIĞINI BULDU”

Protesto sırasında Satılmış, Kenan Evren ve darbeci arkadaşlarının yaptıkları işkencelerin unutulmadığını ifade etti. "Beddua etmiyoruz, çünkü bu bizim inancımızda yok. Ancak Kenan Evren, ilahi adaletin tecellisi olarak son zamanlarında acı çekti ve layığını buldu" şeklinde konuştu. Satılmış, Kenan Evren'in son zamanlarındaki halinin herkes için bir ibret olduğunu vurguladı.

“MASUMLARIN KANLARI ELLERİNİZDE”

Hakverdi Satılmış, darbe döneminde işlenen haksızlıkları bir kez daha gözler önüne serdi. Cezaevlerinde yapılan işkenceleri ve "bir sağdan, bir soldan asın" talimatını hatırlatan Satılmış, "Masumların kanları ellerinizde. Bu dünyada gasp ettiğiniz hakların hesabını vermeyeceksiniz, ahirette de yakamıza yapışacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.