anadolugazete.com.tr Yazarımız Zübeyir Tokgöz’e teşekkür belgesi

3. Uluslararası Ahilik ve Ahi Evran Yarışması’nda jüri üyesi olan anadolugazete.com.tr Köşe Yazarı Zübeyir Tokgöz'e, 3. Uluslararası Ahilik ve Ahi Evran Yarışması’nda jüri üyesi olduğu için teşekkür belgesi takdim edildi.

anadolugazete.com.tr Yazarımız Zübeyir Tokgöz’e teşekkür belgesi
Yayınlanma:

Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı (TDPV) tarafından hazırlanan ve Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle düzenlenen 3. Uluslararası Ahilik ve Ahi Evran Yarışması’nda jüri üyesi olan anadolugazete.com.tr'nin Köşe Yazarı Zübeyir Tokgöz’e, 3. Uluslararası Ahilik ve Ahi Evran Yarışması’nda jüri üyesi olduğu için teşekkür belgesi takdim edildi.

Kırşehirli Yazar Zübeyir Tokgöz, anadolugazete.com.tr'ye yaptığı açıklamada, Uluslararası Ahilik ve Ahi Evran Yarışması’nın 3 yıldır Ahilik Haftası'nda düzenlediği dile getirdi. Tokgöz, “Geçen yıl ve bu sene düzenlenen yarışmada jüri üyesiydim. Abdullah Çalışkan’a teşekkür ediyorum” dedi.

Yarışmanın amacının çocuklara ahilik kültürünü benimsetmek olduğunu ifade eden Tokgöz, yarışmanın uluslararası bir yarışma olduğunu söyledi.

AHİLİK KÜLTÜRÜ YAŞATILIYOR

Ortaokul ve lise öğrencilerinin yarışmaya katıldığını aktaran Tokgöz, çocukların resim ve düz yazı çalışmalarıyla yarışmaya katıldığını anlatarak, şöyle konuştu:

“Çocuklar yarışmaya hazırlanırken ahiliği araştırıyorlar. Bu açıdan yarışma çok kıymetli. Türk toplumu için ahilik ekonomik ve sosyal bir model. Günümüzde ekonomik ve sosyal sorunların çözümü için ahiliğin tekrardan çağa ayak uydurarak ele alınması gerekiyor.”

Kayıp Zaman, Ejderhanın Dönüşü adlı 2 tane çocuk romanının olduğunu belirten Tokgöz, fantastik çocuk romanı yazdığını dile getirdi.

Yazar Tokgöz, romanlarının Timaş Yayınevinden çıktığını da sözlerine ekledi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.