Kış saati uygulamasına geçilecek mi? Bakan Bayraktar açıkladı

Kış aylarının gelmesiyle birlikte saatlerin geri alınıp alınmayacağı merak konusu oldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, kış saati uygulamasına geri dönülüp dönülmeyeceği sorusuna yanıt verdi.

Kış saati uygulamasına geçilecek mi? Bakan Bayraktar açıkladı
Yayınlanma:

Sabah saatlerinde havanın geç aydınlanması nedeniyle işe ve okula gidenler için güvenlik sorunu yaratan kış saati uygulamasının devam edip etmeyeceği merak konusu oldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, merak edilen kış saati uygulaması hakkında konuştu.

"DEĞİŞİKLİK DÜŞÜNMÜYORUZ"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, kış saati uygulamasıyla ilgili "Bir değişiklik düşünmüyoruz ama iller mesai ve okul saatleriyle ilgili uygulamalarını yapabilirler" ifadelerini kullandı.

Bakan Bayraktar'ın açıklamasına göre, Türkiye'de 2016 yılında başlayan kalıcı yaz saati uygulaması devam edecek. 2024 yılında da kış saati uygulamasına geçilmeyecek ve saatler geri alınmayacak.

Avrupa ülkeleri, saatleri 29 Ekim Pazar günü geriye alacak ve kış saati uygulamasına geçecek. Türkiye ile Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda, İtalya, İsveç, İsviçre ve Danimarka arasındaki saat farkı 1’den 2’ye, İngiltere ile ise 3'e çıkacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.