Köpeğe taş attı, kabusu yaşadı

Antalya’da, 11 yaşındaki bir çocuk Kangal cinsi köpeğe taş atınca köpek zincirini kırarak çocuğu sol bacağından, sağ elinden ve yüzünden yaraladı.

Köpeğe taş attı, kabusu yaşadı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Kazakistan uyruklu 11 yaşındaki Aisultan Berdibayev, yaşadığı sitenin karşısındaki müstakil evin bahçesinde zincirle bağlı Kangal cinsi köpeğe taş attı. Bu hareket, köpeğin zinciri kırarak Berdibayev’e saldırmasına neden oldu. Olay sırasında köpeğin dişlerinden kurtarılan Berdibayev, sol bacağı, sağ eli ve yüzünden yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine sağlık ekipleri olay yerine geldi ve yaralı çocuğu hastaneye götürdü. Hayati tehlikesi bulunmayan Berdibayev, tedavisinin ardından taburcu edilerek evine döndü.

Aisultan Berdibayev, yaşadığı olayı şöyle anlattı: "Yoldan geçerken köpeğin havladığını duyunca korktum ve hemen yerden bir taş aldım. Taşı köpeğe fırlattım. Ardından köpek zincirini kırarak üzerime doğru koştu ve beni ısırdı."

kopek-anne.jpg

“OĞLUM KENDİNİ KORUMAK İSTEDİ”

Anne Akmaral Zholdasbekova, oğlunun korktuğu için köpeğe taş attığını belirterek, "Çocuğum korktuğu için köpeğe taş fırlattı. Köpek ardından oğluma saldırdı ve yüzü oldukça kötü bir hale geldi, izler kaldı. Vücudunda birçok yara var. Oğlum kendini korumak için elini kullanınca köpek elini de ısırmış," şeklinde konuştu. Pazarda bulunduğu sırada oğlunun köpek saldırısına uğradığını öğrenen Zholdasbekova, "Oğlum, köpeğin bulunduğu yerden geçerken korkup taş attı. Köpek de zincirini koparıp üzerine atlayarak ısırdı. Olaydan sonra geceleri uyumakta zorlanıyor. Gece saat 2-3 civarında 'anne, anne' diye bağırarak uyanıyor. Psikolojik olarak çok etkilendi; yemek bile yiyemiyor ve tek başına tuvalete gidemiyor," dedi.

kopek-sahibi.jpg

“KÖPEĞİMİN PSİKOLOJİSİ BOZULDU”

Köpeğin sahibi Onur Alaoğlu, yaklaşık iki aydır farklı çocukların köpeğe taş attığını belirtti. Olayı şu şekilde açıkladı: "Uyarılara rağmen çocuklar taş atmaya devam etti. O gün işten döndüğümde köpeğin havladığını duydum ve sessizliğe büründüğünde dışarı koştum. Çocuğun köpeğe saldırdığını gördüm ve hemen müdahale ederek köpeği yakalayıp aracımıza bindirdim. Evde olmasaydık, ciddi sonuçlar doğurabilecek bir durum yaşanabilirdi. Elimden gelen her şeyi yaptım ve köpeğin boynundan bırakmadım; bir daha saldırma ihtimaline karşı dikkatli oldum. Köpeğimiz genelde uysaldır, saldırgan değildir ve olay sırasında zincirle bağlıydı. Ancak, köpeği çok zorlayınca zinciri kırabiliyor. Aşıları ve kimliği tam, güvenlik önlemlerini aldık ve şu an kafeste. Köpeğimizin psikolojik durumu da bozuldu; özgürlüğü kısıtlandığı için stres yaşıyor."

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.