Küresel ısınma salçalık biberleri de etkiledi
Adana’da kırmızı biber hasadıyla birlikte salça sezonu da açıldı. Kırmızı biberden yapılan salçalar, güneşte suyunu alması için damlara serilmeye başlandı.
Adana’da kırmızı biber hasadıyla birlikte salça sezonu da açıldı. Kırmızı biberden yapılan salçalar, güneşte suyunu alması için damlara serilmeye başlandı.
Kentteki müstakil evler ile apartmanların damları da serilen biber salçaları ile kırmızıya boyandı. Havadan ilgi çekici görüntüler oluştu. Hazır salçalara güvenmeyen ve kendi salçasını ucuza mal etmek isteyen vatandaşlar, kent merkezindeki biber satıcılarına akın etti. Satıcılardan çuvallarla salçalık biber satın alan vatandaşların kimi türlü zahmetlerle biberleri eliyle temizlerken kimiyse biber çekim merkezlerinde elini değdirmeden temizleyip çektiriyor. Biberlerini çektiren vatandaşlar son olarak ise suyunu çekmesi için damlara seriyor. Kent genelinde bazı apartmanların ve müstakil evlerim damlarına serilen çekilmiş salçalık biberler, damları kırmızıya boyarken havadan da ilgi çekici görüntüler oluştu.
Küresel ısınma nedeniyle salçalık biberler bu sene normalden daha erken hasat edildi. Karaisalı Biberciler ve Zeytinciler Derneği Başkanı Murat Kılıç, İhlas Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu. Kılıç, fiyatların geçen seneye göre daha ucuz olduğunu belirterek, “Havaların sıcaklığından dolayı biberler erken kızardı ve piyasaya erken çıktı. Herkesin biberi aynı anda kızarıp müşteri de olmayınca biberin fiyatları çok ucuza gitmeye başladı. Şu anda fiyatlar ton başında bin 500 ile bin 600 lira arasında değişiyor. Geçen hafta bin liraya kadar biber sattık. Bu da bizim işçi paramızı kurtarmıyor. Geçen sene bu tarihlerde 2 bin ile 2 bin 500 lira arasında değişiyordu. Bu sene fiyatlar ucuz” diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.