MGK toplantısı sonrası kritik açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşti ve 2 saat 45 dakika sürdü.

MGK toplantısı sonrası kritik açıklama
Yayınlanma:
Güncelleme:

Toplantı sonrasında İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada öne çıkan başlıklar şu şekilde sıralandı:

1. PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ gibi terör örgütlerine karşı yurt içinde ve yurt dışında yürütülen operasyonlar hakkında bilgi sunuldu. Ayrıca uluslararası gelişmeler de değerlendirildi.

2. 15 Temmuz hain darbe girişiminin failleri FETÖ ile mücadelede gelinen nokta ve bundan sonraki adımlar ele alındı. Terör örgütünün tamamen çökertilmesi için kararlılık vurgulandı.

3. Bölge ülkeleriyle iş birliğinin artırılması ve komşularımız Irak ve Suriye'nin toprak bütünlüğüne destek verilmesi gerektiği vurgulandı.

4. Suriye'de tüm tarafları kapsayan bir toplumsal mutabakata ulaşılması ve bölücü terörle mücadelede kararlılık vurgulandı. Ayrıca Suriye'nin egemenliği ve refahının korunması gerektiği belirtildi.

5. İsrail yönetiminin uluslararası toplumun tepkilerine rağmen gerçekleştirdiği saldırılar kınandı ve durdurulması gerektiği vurgulandı.

6. Kıbrıs meselesinin çözümüne ilişkin olarak Kıbrıs Türk halkının eşit uluslararası statüsü ve iki devletli çözüm esasının korunması gerektiği vurgulandı.

7. Ege ve Akdeniz'deki meselelerde diyaloğa öncelik verilmesi ve Türkiye'nin haklarının korunması için kararlı bir tutum izleneceği ifade edildi.

8. Ukrayna'daki savaşın durumu ele alınarak adil ve kalıcı bir barışın sağlanması için çok taraflı çabaların artırılması gerektiği belirtildi.

9. Türkiye'nin Afrika ülkeleriyle geliştirdiği ilişkilerin uzun vadeli bir perspektifle değerlendirildiği ve kardeş Afrika halklarının huzur ve refahına katkıda bulunulacağı ifade edildi.

MGK toplantısında alınan kararlar ve yapılan değerlendirmeler, Türkiye'nin millî güvenliği ve dış politika öncelikleri açısından önem taşıyan konuları kapsadı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.