Milli Savunma Bakanı Güler: "KKTC'nin meşru haklarını koruyacağız"

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) meşru çıkarlarını her koşulda savunmaya devam edeceklerini belirtti. Bakan Güler, "Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerimizi de etkin ve kararlı bir şekilde sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Güler: "KKTC'nin meşru haklarını koruyacağız"
Yayınlanma:

Mustafa Kemal Atatürk'e "Gazi" unvanı ve "Mareşal" rütbesi verilişinin 103. yıl dönümü dolayısıyla Milli Savunma Bakanlığı'nda 19 Eylül Gaziler Günü için bir tören düzenlendi. Törene, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bakan Güler, gaziler ve gazi yakınları katıldı.

GAZİ ŞİMŞEK: "VATANI KORUMA KARARLILIĞI SÜRDÜRÜLÜYOR"

2016 yılında Mardin Nusaybin’de yaralanarak gazi olan İkmal Üsteğmen Umut Şimşek törende yaptığı konuşmada, Türkiye’nin geçmişten bugüne iç ve dış tehditlere maruz kaldığını belirterek, bu tehditlere karşı kararlılıkla mücadele ettiklerini ve bu mücadelenin gelecek nesillerce de sürdürüleceğini ifade etti.

BAKAN GÜLER: "GAZİLERİMİZ, MİLLETİMİZİN İLHAM KAYNAĞI"

Bakan Güler, törende yaptığı konuşmada, Türk milletinin milli ve manevi değerlerini koruma azmini vurguladı. Güler, “Kahraman gazilerimiz, vatan uğrunda gösterdiğiniz cesaret ve fedakarlık, Türk milletinin ilham kaynağıdır” dedi.

AZERBAYCANLI GAZİLERE TEŞEKKÜR

Törende Azerbaycan’dan gelen gazilere de hitap eden Güler, Karabağ’ın özgürlüğü için kahramanca mücadele eden Azerbaycan Türklerinin, şanlı bir zafer elde ettiğini belirterek, Azerbaycan’ın yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

"ORDUMUZUN GÜÇLÜ VE ETKİN OLMASI GEREKİYOR"

Bakan Güler, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Türkiye'nin güvenliği için güçlü ve etkin olmasının elzem olduğunu ifade etti. Güler, “Ordumuz, modern teknolojiyi kullanarak sınırlarımızı koruyor ve terörle mücadelede büyük başarılar kazanıyor” diye ekledi.

GÖKTAŞ: "GAZİLERİMİZ, ÖZGÜRLÜK MÜCADELEMİZİN CANLI ŞAHİTLERİDİR"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise gazilerin Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesinin canlı abideleri olduğunu belirtti. Göktaş, “Gazilerimiz, bizi biz yapan değerlerimizi savunan kahramanlardır” dedi.

“Kıbrıslı kardeşlerimizin meşru çıkarlarını destekliyoruz”

Bakan Güler, geçmişte yürütülen 'sınırlı hedefli ve süreli' operasyonların yerine bugün, terör tehdidinin kaynağında yok edilmesi stratejisi ile 'sürekli ve kapsamlı' operasyonlar gerçekleştirerek terör örgütlerine büyük darbeler vurduklarını belirterek, şöyle konuştu:
"Şehit ve gazilerimizin kahramanlığı ile ortaya konulan bu mücadele olmasaydı; terör örgütlerinin ülkemize ve milletimize yönelik saldırıları, daha önceden olduğu gibi devam edecek ve mevcut istikrar ortamı sağlanamayacaktı. Kimsenin şüphesi olmasın ki, huzur ve güvenliğimiz için terörle mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecektir. Aynı şekilde mavi ve gök vatanımızdaki hak ve menfaatlerimizi de tavizsiz bir şekilde korumaktayız. Bu çerçevede milli meselemiz olan Kıbrıs'ta da Garanti ve İttifak Antlaşmaları kapsamında bulunuyor; Kıbrıslı kardeşlerimizin meşru çıkarlarını her koşulda destekliyoruz. Bu arada vurgulamak gerekir ki; provakatif eylem ve söylemlerle sürekli gerginlik çıkaranların bu tutumu kimseye bir yarar sağlamayacaktır. Çözümsüzlüğe hizmet eden bu beyhude çabalar; Ada'da sağlanan güvenlik ortamına da zarar vermektedir. Üçüncü tarafların, bölgedeki girişimlerini de yakından takip ediyor; buna yönelik kendi inisiyatiflerimizin daima hazır olduğunu belirtmek de yarar görüyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da güvenlik, barış ve istikrar için Ada'da bulunmaya ve kardeş Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin, meşru çıkarlarını her koşulda desteklemeye devam edecek; Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerimizi de etkin ve kararlı bir şekilde sürdüreceğiz."

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.