Mültecilerin temiz enerji ihtiyaçları masaya yatırıldı
Dünyanın en büyük mülteci nüfusunun yaşadığı Türkiye, mültecilerin temiz enerjiye erişimlerinin sağlanması sürecine özel sektörün katkısını hedefleyen global bir toplantı serisinin ilkine ev sahipliği yaptı.
Dünyanın en büyük mülteci nüfusunun yaşadığı Türkiye, mültecilerin temiz enerjiye erişimlerinin sağlanması sürecine özel sektörün katkısını hedefleyen global bir toplantı serisinin ilkine ev sahipliği yaptı. Temiz Enerji Girişimi’nin kurucu üyelerinden Globesight’ın, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ortaklığı ve Kanada Yerel Girişimler Fonu (CFLI) desteğiyle düzenlediği çevrim içi toplantıya özel sektör temsilcileri katılım gösterdi. Katılımcılar, özel sektörün sürdürülebilir olmayan enerjiden, hane halkları, toplum hizmetleri ve insani yardım sektöründe kullanılabilecek temiz, modern enerji kaynaklarına geçişi desteklemekte üstlenebilecekleri roller hakkında görüş alışverişinde bulundu. Toplantıda ayrıca, konuyu daha ileri bir noktaya taşıyabilmek için bir çalışma grubu oluşturulması konusunda fikir birliğine varıldı.
Öner Çelebi: Temiz enerji sürdürülebilirlik açısından kritik önem taşıyor
TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi Öner Çelebi, “Temiz enerji dünyamızın, ekonomilerimizin ve toplumlarımızın sürdürülebilirliği açısından kritik önem taşıyor. Bu proje kapsamında temiz enerjinin önemini ele almak, zorlukları ortaya koymak, Türkiye’de temiz enerjinin mevcut durumunu ve en önemlisi özel sektör olarak neler yapabileceğimizi analiz etmek bizim için çok değerli” dedi.
Globesight İcra Kurulu Başkanı Taufiq Rahim ise mültecilerin temiz enerji ihtiyaçlarının anlaşılmasına yönelik uzun dönemli hedefe katkı sağlayacak stratejik eylemlerin hayata geçirilmesi için özel sektörün ortaklığının kritik önem taşıdığını dile getirdi.
2030 yılına kadar sürecin tamamlanması hedefleniyor
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından 2019 yılında başlatılan Temiz Enerji Girişimi; mültecilerin ve onlara ev sahipliği yapan toplulukların 2030 yılına kadar düşük maliyetli, güvenilir, sürdürülebilir ve modern enerjiye erişimini sağlamaya dönük üst düzey bir vizyon tanımlıyor. Girişim aynı zamanda, mülteciler ve ev sahibi toplulukları desteklemeye dönük uluslararası dayanışmayı ortaya koyuyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.