CHP'li Aylin Nazlıaka: İktidar AYM kararını bir kez daha yok saydı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, AK Parti'nin kadınların kazanılmış haklarına göz diktiğini belirterek "İktidar, AYM kararına rağmen 9. Yargı Paketi ile kadınların soyadlarını tek başına kullanması yasaklamaya çalışılıyor." dedi.

CHP'li Aylin Nazlıaka: İktidar AYM kararını bir kez daha yok saydı
Yayınlanma:
Güncelleme:

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, 9. Yargı Paketi'nde yer alan ve kadınların kızlık soyadlarını tek başına kullanmasına getirilen yasağı eleştirdi.

AYM’nin kararının detaylarını anımsatan Nazlıaka, “Kadının evlendiği kişinin soyadını almasını hükmeden Medeni Kanun’un 187. Maddesi Anayasa Mahkemesince iptal edildi. Gerekçeli kararda, kadının evlendikten sonra da isterse bekarlık soyadını tek başına kullanacağını belirtilmişti. Meclis’e yeni düzenleme için 9 ay süre tanınmıştı. Kadın erkek eşitliğine inanmayan zihniyet aile bütünlüğü adı altında bu kararı tanımıyor. Kadın bekarlık soyadını ancak eşinin soyadı ile birlikte kullanabilirmiş çünkü anne-babanın ayrı ayrı soyadı kullanmaları çocuk üzerinde olumsuz etki yaratabilirmiş! Çocuğun hangi soyadını kullanacağı konusu tartışma meselesi haline gelebilirmiş! Aile bütünlüğü soyadı ile sağlanamaz.” diye konuştu.

"AİLE BÜTÜNLÜĞÜ AYNI SOYADINI KULLANARAK SAĞLANMAZ"

İktidarın kadını bir birey olarak görmediğini iddia eden Nazlıaka, "Kadını sadece aile kavramı içine hapsetmek istiyor. Kazanılmış haklarımızı budamak dışında bir adım atmak istemiyor. Aile bütünlüğü aynı soyadını kullanarak sağlanmaz. Aile bütünlüğünün sağlanması için şiddetsiz, sömürüsüz bir toplumun inşasına yönelik adım atılmalıdır.” ifadesini kullandı.

ÜÇ ADAY KADIN ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Öte yandan 4 Ağustos tarihinde yapılacak olan CHP Kadın KollarıGenel Başkanlığı için Birsen Temir Saraç da aday olduğunu açıkladı. CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı'na daha önce Aylin Nazlıaka ve Merve Kır da aday olduğunu duyurmuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.