Nusret’te isyan ettiler! Çalışanlardan bomba sözler! Mobbinge uğruyoruz

Nusr-et çalışanları mobbinge uğradıklarına dikkat çekti. Kimi çalışan 4 ay izinsiz çalıştırıldığını kimisi ise, çalışma şartları nedeniyle sağlık problemleri yaşamaya başladığını ifade etti.

Nusret’te isyan ettiler! Çalışanlardan bomba sözler! Mobbinge uğruyoruz
Yayınlanma:

Buse İlkin Yerli'nin BirGün'de yer alan haberinde, lüks et lokantaları zinciri Nusr-et'in İstanbul'daki bir alışveriş merkezindeki şubesinde çalışan işçilerin kötü çalışma koşullarına dikkat çekti.

İşçiler, yöneticilerin garsonlara ve hizmetlilere kötü davrandıklarını, anlaşamadıkları zaman psikolojik şiddet uyguladıklarını ifade ettiler. Bir işçi, yaz sezonunda mevsimlik işyerlerinin açılmasıyla İstanbul'daki personelin oraya gönderildiğini söyledi. Personel sıkıntısı nedeniyle bazen 10-12 saat çalışmak zorunda kalıyorlardı. Sadece hafta sonları yemek için 20 dakika ara verildi. Mevsimlik işyerlerinde çalışan işçilerin de 4 ay izinsiz çalıştırıldığı iddia edildi.

screenshot-1.jpg

Nusr-et'te bir sunucu olan başka bir çalışan, personel sıkıntısı yaşadıklarında sunucuların iş yükünün arttığından bahsetmiştir. Bazıları 40 kiloyu bulan ağır servis tepsilerini sürekli kaldırmak zorunda kalıyorlar ve bu da sağlık sorunlarına yol açıyor.

Bu iddialar, Nusr-et'in İstanbul şubesindeki zorlu çalışma koşullarına ve işçilere yönelik kötü muameleye işaret ediyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.